Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko

Rīga, 30.marts, LETA. Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko, preses konferencē paziņoja "Vincents" valdes loceklis Emīls Jakrins.

Janičenko iepriekš strādājis vairākos "Michelin" zvaigžņu restorānos, tostarp Japānā, Spānijā un Zviedrijā, savukārt darbu restorānā "Vincents" viņš sāks 1.aprīlī.

Restorānā "Vincents" kopā ar jauno šefpavāru tiks turpināts Mārtiņa Rītiņa iesāktais darbs, un arī turpmāk galvenā uzmanība tiks vērsta uz kvalitāti un izejvielām, kā arī restorāns turpinās sadarboties ar vietējiem zemniekiem un saimniecībām, sola restorāna īpašnieki.

Tāpat "Vincents" darbības turpmākajos plānos ir līderpozīcijas saglabāšana Latvijas un Baltijas restorānu vidū, un restorāna vadība pauda ticību, ka kopā ar jauno šefpavāru Janičenko tas izdosies.

Jakrins sacīja, ka arī Rītiņa vēlme bija redzēt Janičenko restorāna "Vincents" komandā.

Restorānu "Vincents" kopš tā dibināšanas 1994.gadā vadīja šefpavārs Mārtiņš līdz 2017.gada jūlijā restorāna vadību pārņēma vīnzinis Raimonds Tomsons, savukārt 2020.gadā Rītiņš atgriezās restorānā gan kā šefpavārs, gan kā līdzīpašnieks. Rītiņš devās mūžībā šī gada februārī.

Koncerns SIA "Vincents" darbojas būvniecības, projektēšanas un restorānu biznesa jomās, un tā apgrozījums 2020.gadā bija 4,856 miljoni eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa bija 381 338 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv". Dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

"Vincents" dibināts 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 7868 eiro. Uzņēmums pieder Emīlam Jakrinam (39,01%), pašam SIA "Vincents" (34,99%) un SIA "VAN G" (26%), kuras vienīgais īpašnieks ir Andris Riekstiņš. Riekstiņš un Jakrins ir vienīgie patiesie labuma guvēji.

Savukārt SIA "Vincents restorānu serviss" dibināta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.