"RIX Technologies" peļņa apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 2,6%

Rīga, 16.dec., LETA. Programmēšanas uzņēmums AS "RIX Technologies" pagājušajā finanšu gadā, kas ir laikā no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, strādāja ar 4,735 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 6,6% un bija 1,725 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka lielāko daļu no pagājušā finanšu gada "RIX Technologies" apgrozījuma veidoja ieņēmumi no klientiem piemērotu un specifisku programmatūru izstrādes un ieviešanas, kā arī ieņēmumi no dokumentu vadības risinājuma ”Namejs” pārdošanas, ieviešanas un uzturēšanas pakalpojumiem.

Pagājušajā finanšu gadā "RIX Technolgies" ieņēmumi no programmēšanas pakalpojumiem iekšzemes tirgū veidoja 3,595 miljonus eiro, no darbiem atbilstoši izpildes pakāpei - 999 609 eiro, bet ieņēmumi no licenču pārdošanas - 139 606 eiro.

Pēc finanšu pārskata vadības ziņojumā minētā, "RIX Technologies" turpinās darbu pie noslēgto līgumu izpildes, kā arī pie jaunu klientu piesaistes, fokusējoties uz programmizstrādes projektu realizāciju, paplašinot produktu un risinājumu pārdošanas aktivitātes un palielinot produktu tirdzniecības apmērus. Tāpat kompānijas mērķis ir turpināt eksporta iespēju apzināšanu un jaunu tirgu apgūšanu.

"RIX Technologies" plāno turpināt un attīstīt arī sadarbību ar augstākās izglītības iestādēm, uzturēt partnerību ar pasaulē vadošajiem programmatūras izstrādātājiem "Microsoft" un "Oracle".

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ir laikā no 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, "RIX Technologies" strādāja ar 4,86 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 1,847 miljoni eiro. Minētajā finanšu gadā uzņēmums izmaksāja ārkārtas dividendes 585 675 eiro.

Kompānija "RIX Technologies" reģistrēta 2001.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 142 286 eiro. "RIX Technologies" patiesie labuma guvēji ir Eva Butāne un Sandis Kolomenskis.