"Rīgas kuģu būvētavā" ievēlēta jauna padome

Rīga, 23.dec., LETA. Kuģu būves un remonta uzņēmuma AS "Rīgas kuģu būvētavas" akcionāri kārtējā sapulcē ievēlējuši jaunu padomes sastāvu, liecina akcionāra sapulces iesniegtais lēmums biržai "Nasdaq Riga". 

Pēc akcionāru lēmuma, padomē iecelti Vasilijs Meļņiks, Aleksandrs Čerņavskis, Gaidis Andrejs Zeibots, Larisa Artemenko un Sandis Strods.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, iepriekš uzņēmuma padome strādāja trīs cilvēku sastāvā, un tajā padomes priekšsēdētājs bija Meļņiks, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Čerņavskis, bet padomes locekļa amatā bija Zeibots.

Akcionāru lēmumā sacīts, ka turpmāk Meļņika ikmēneša atlīdzība būs 3600 eiro, Čerņavskim, Zeibotam, Artemenko un Strodam - katram 1500 eiro.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas kuģu būvētava" šī gada pirmajos trīs mēnešos strādāja ar 80 603 eiro apgrozījumu, kas ir 10 reizes mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, un zaudējumi saruka 2,2 reizes un bija 442 917 eiro, liecina uzņēmuma neauditētie finanšu dati. 

Savukārt "Rīgas kuģu būvētava" tīrie zaudējumi šī gada trīs mēnešos veidoja 620 019 eiro kas ir 1,5 reizes mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kad tīrie zaudējumi bija 913 184 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi "Rīgas kuģu būvētavas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, nosakot divu gadu termiņu tā īstenošanai. Divu gadu termiņš noteikts kopš 2019.gada 16.augusta. 

2018.gadā "Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums bija 4,028 miljoni eiro, bet zaudējumi bija 2,372 miljonu eiro apmērā.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.