"PrivatBank" izsniegusi 3,56 miljonu eiro aizdevumu lidsabiedrībai "Raf-Avia"

Rīga, 23.dec., LETA. "PrivatBank" izsniegusi 3,56 miljonu eiro aizdevumu kravu pārvadājumu lidsabiedrībai "Raf-Avia", aģentūrai LETA pavēstīja bankas Mārketinga un komunikācijas departamenta vadītāja Jūlija Zeile.

Viņa norādīja, ka aizdevums "Raf-Avia" piešķirts lidmašīnas "ATR72-212A (500") iegādei.

"Pateicoties bankas finansējumam "Raf-Avia" varēs būtiski palielināt konkurētspēju Eiropas tirgū. "ATR72-212A (500)" lidmašīna pārveidota par kravas lidmašīnu un tiks izmantota "DHL" pārvadājumiem Eiropas teritorijā," pauda bankas pārstāve, piebilstot, ka lidmašīnas ražotājs ir aviorūpniecības uzņēmums "ATR".

Savukārt "Raf-Avia" vadītājs Anatolijs Jerumanis informēja, ka šobrīd kompānija ekspluatē četras tai piederošas lidmašīnas un vienu iznomātu gaisa kuģi. ""ATR72-212A (500)" lidmašīnas iegāde ir loģisks solis mūsu lidmašīnu parka modernizēšanai. Divas vai trīs šāda veida lidmašīnas sniegs iespēju modernizēt esošo kravas lidmašīnas versiju līdz versijai ar lielākām kravas durvīm, kas paplašina iespējas palešu transportēšanā, kā arī konteineru un lielizmēra kravu pārvadājumos," viņš minēja.

Kompānija "Raf-Avia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,935 miljonu eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Dmitrijs Ilčuks. 2018.gadā "Raf-Avia" apgrozījums bija 12,099 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 185 437 eiro.

"Raf-Avia" galvenais birojs un bāze atrodas Rīgā, bet otrā bāze ar tehniskās apkalpošanas stacija atrodas Vācijas pilsētā Hānā.