Noslēgsies "Rīgas kinostudijas" ēku atkārtotā elektroniskā izsole

Rīga, 28.sept., LETA. Šodien plkst.13 noslēgsies AS "Rīgas kinostudija" piederošo telpu, kuru novērtējums ir vairāk nekā divi miljoni eiro, atkārtotā elektroniskā izsole, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Jura Gehtmana paziņojums.

Pirmā ēku elektroniskā izsole notika pērn septembrī-oktobrī.

Izsoles, kas sākās 29.augustā, sākumcena bija 1 585 500 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir 20 000 eiro.

Izsolē paredzēts pārdot nekustamo īpašumu (vēsturisko kinostudijas ēku) Šmerļa ielā 3, Rīgā, kas sastāv no ekspluatācijā nodotas nedzīvojamo telpu ēkas ar telpu kopējo platību 16 168 kvadrātmetri.

Pārdodamā nekustamā īpašuma novērtējums ir 2 114 000 eiro. Parāda piedzinēja - AS "SEB banka".

Iepriekš "Rīgas kinostudijas" bijušais valdes priekšsēdētājs Armands Liberts aģentūrai LETA sacīja, ka parāds radies par 2004.gadā ēkas rekonstrukcijai ņemtu kredītu.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērn 30.martā izbeigusi AS "Rīgas kinostudija" tiesiskās aizsardzības procesu. Tas tika ierosināts 2015.gada janvāra vidū. Savukārt 2013.gada sākumā "Rīgas kinostudijai" tika ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, un arī tas tika izbeigts.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas kinostudija" 2015.gadā darbojās ar 7846 eiro apgrozījumu un 99 079 eiro zaudējumiem. Savukārt 2014.gadā "Rīgas kinostudijas" apgrozījums bija 37 427 eiro un tā cieta 68 604 eiro zaudējumus.

"Rīgas kinostudija" 2013.gadā dibināja uzņēmumu SIA "Baltic Film Studio" ar pamatkapitālu 3,37 miljoni eiro. "Baltic Film Studio" reģistrēta 2013.gada 12.septembrī, un uzņēmums vienādās daļās pieder "Rīgas kinostudijai" un SIA "Šmerļa terases". Uzņēmuma valdes loceklis ir Alvis Krasovskis.

LETA jau ziņoja, ka strīdi par "Rīgas kinostudiju" norisinās jau gadiem. Piemēram, "Rīgas kinostudijas" maksātnespēju tiesai iepriekš lūdza atzīt arī "SEB banka". Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa iepriekš noraidīja "Rīgas kinostudijas" maksātnespējas procesu. Ar pieteikumu par tā sākšanu vērsās kreditori "Šmerļa terases" un SIA "VK Estate".