Konkurences padome atļauj "Circle K Latvia" iegādāties degvielas uzpildes staciju Bērzkrogā

Rīga, 22.dec., LETA. Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "Circle K Latvia" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "DUS A2" aktīviem - degvielas uzpildes staciju "DUS Bērzkrogs", liecina KP publiskotā informācija.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Circle K Latvija" mazumtirdzniecības direktors Viesturs Astičs aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka darījuma gadījumā mainīsies benzīntanka juridiskais nosaukums, bet "Circle K" degvielas uzpildes stacija Bērzkrogā, pie Vidzemes šosejas pildīs tādas pašas funkcijas, kā līdz šim.

"DUS A2" piederošā degvielas uzpildes stacija jau līdz šim darbojās zem "Circle K Latvia" preču zīmes kā franšīzes ņēmējs.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis degvielas mazumtirdzniecības tirgū. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Jau ziņots, ka "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 369,595 miljoni eiro, kas ir par 9,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 22,2% - līdz 10,664 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā "Circle K", kas savukārt pieder Kanādas mazumtirdzniecības veikalu grupai "Alimentation Couche-Tard".

Savukārt "DUS A2" pagājušajā gadā strādāja ar 3,733 miljonu eiro apgrozījumu un 65 063 eiro peļņu. Kompānija pieder SIA "Ecodus", kuras īpašnieki pastarpināti ir investīciju baņķieris Jānis Lielcepure (59,99%) un uzņēmējs no Cēsīm Andris Lukstiņš (40,01%), liecina informācija "Firmas.lv".