Turpmāk pacienti varēs saņemt attālināti izrakstītu e-recepti medikamentiem

Rīga, 24.okt., LETA. "1 min. klīnikā" pacienti turpmāk varēs saņemt attālināti izrakstītu e-recepti medikamentiem, veicot elektronisku pieteikumu, ko izvērtēs un apstiprinās klīnikas mediķi. Tā būs iespēja ietaupīt savu laiku, nedodoties uz klātienes vizīti, aģentūru LETA informēja SIA "Minute Clinic" projektu vadītājs Kaspars Marhlevičs.

Nereti gadās, ka mājās ir beidzies kāds recepšu medikaments, bet vizītes pieraksts pie ģimenes ārsta vai cita speciālista pieejams tikai pēc vairākām dienām. Tāpat ir situācijas, kad nepieciešamība pēc zālēm rodas brīvdienās vai vēlu vakarā, ārpus ģimenes ārsta darba laika. Īpaši būtiski tas ir brīžos, kad nepieciešams papildināt ikdienā lietojamus medikamentus vai beigušās zāles hronisku saslimšanu ārstēšanai.

Pakalpojums būs pieejams katru dienu, arī brīvdienās. Ja pieteikums tiek iesniegts laikā no plkst.8 līdz plkst.22, tad atbildi par receptes izrakstīšanu varēs saņemt gandrīz nekavējoties, bet ne ilgāk kā stundas laikā.

E-receptei iespējams pieteikties "1min.lv" mājas lapā, pieteikuma formā izvēloties sadaļu "Izrakstīt e-recepti". Šo pakalpojumu var saņemt tikai pilngadību sasniegušas personas pēc autentifikācijas ar e-parakstu. Pēc autentifikācijas būs jāaizpilda elektroniska forma un jāatbild uz dažiem jautājumiem, kas saistīti ar pacienta veselību un nepieciešamību pēc konkrētā recepšu medikamenta.

Marhlevičs norāda, ka pakalpojuma izstrādē tika domāts arī par pacientu drošību, tādēļ receptes izrakstīšanas procesā ir iesaistīta profesionālu mediķu komanda, kas izvērtē, vai recepti konkrētajam pacientam drīkst izrakstīt, vai tomēr ir nepieciešama papildu konsultācija.

"Minute Clinic" reģistrēta 2020.gadā un tās pamatkapitāls ir 46 154 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 300 000 eiro, bet zaudējumi - 130 000 eiro. Uzņēmuma 33,26% daļu pieder Mežalei, pa 27,17% daļu - Kristapam Ronim un Naurim Grosu, bet 12,39% daļu pieder "Minute Clinic".