Kreditēšanas kompānijas "InCredit Group" apgrozījums pērn audzis par 6,1%

Rīga, 21.maijs, LETA. "Rietumu bankas" grupā ietilpstošās kreditēšanas kompānijas "InCredit Group" apgrozījums pērn bija 11,63 miljoni eiro, kas ir par 6,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 6,5% līdz 2,775 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā skaidrots, ka ekonomisko aktivitāšu samazinājums Baltijas reģionā, kas bija saistīts ar makroekonomisko un ģeopolitisko nenoteiktību, izveidoja mērenu atlikto pieprasījumu uz "InCredit Group" produktiem. 

Pērn sāka parādīties ekonomikas stabilizācijas pazīmes, kas pozitīvi ietekmēja uzņēmuma jaunā biznesa apjomu, veicinot aktīvu kopsummas pieaugumu galvenokārt uz kredītportfeļa rēķina.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka, veiksmīgi īstenojot izvēlēto stratēģiju, uzņēmums veica sava biznesa modeļa pielāgošanu esošajai situācijai, nodrošinot "InCredit Group" stabilitāti un turpmākās attīstības iespējas.

"InCredit Group" 2022.gadā strādāja ar 10,966 miljonu eiro apgrozījumu un 2,969 miljonu eiro peļņu.

"InCredit Group" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatkapitāls ir 500 000 eiro. Uzņēmuma 51% daļu pieder AS "Rietumu banka", bet pa 24,5% daļu - Arletai Jekimenkovai un Olgai Orlovai.