"Elenger" apgrozījums pērn samazinājies par 22,4%

Rīga, 31.maijs, LETA. Enerģētikas uzņēmuma SIA "Elenger" apgrozījums 2023.gadā bija 85,2 miljoni eiro, kas ir par 22,4% mazāks nekā 2022.gadā, bet peļņa samazinājās par 25,4% un bija 3,9 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kā atzīmē uzņēmumā, aizvadītajā gadā Latvijā "Elenger" kopējās pārdotās enerģijas - gāzes, elektrības un sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) - apjoms palielinājās par 55%.

"Elenger" valdes priekšsēdētājs Dāvis Skulte informē, ka pērn uzņēmums stiprinājis savu klātbūtni dabasgāzes tirgū Latvijā, un tas noticis gan pateicoties darbībai korporatīvo klientu segmentā, gan arī to stimulējusi dabasgāzes tirgus atvēršanās mājsaimniecību segmentā.

Mājsaimniecību sektorā vislielākā gāzes piegādātāja maiņa, izvēloties "Elenger" pakalpojumus, notikusi Rīgā, Jūrmalā un Mārupē, kā arī Jelgavas un Liepājas iedzīvotāji bijuši aktīvi, izdarot izvēli par labu kādam no "Elenger" piedāvātajiem tarifu plāniem un dabasgāzes piegādes pakalpojumiem.

Kā atzīst uzņēmumā, svarīga šī gada iecere ir atklāt teju četru megavatu lielas jaudas saules elektrostaciju Nīcā, investējot ap 2,5 miljoniem eiro un nodrošinot elektroenerģijas vajadzības aptuveni 1000 mājsaimniecību, kā arī turpināt attīstību visos enerģijas virzienos.

Skulte norāda, ka šogad "Elenger" turpinās nostiprināt savas pozīcijas biznesa klientu segmentā, kā arī būtiski audzēt mājsaimniecību segmentu ar mērķi sasniegt 20% līdz 30% tirgus daļu.

Piecos tirgos - Somijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā - strādājošā "Elenger" grupa piedāvā klientiem dabasgāzi cauruļvadu gāzes, saspiestās dabasgāzes (CNG) un sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) veidā, kā arī Latvijā pārvalda gāzes sadales tīklu. Uzņēmums iesaistās starptautiskajā enerģijas tirdzniecībā un attīsta atjaunīgās enerģijas portfeli saules enerģijas un biometāna ražošanā un pārdošanā.

Jau vēstīts, ka "Elenger" apgrozījums 2022.gadā pieauga 3,8 reizes, sasniedzot 111,207 miljonus eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās 53,2 reizes, sasniedzot 5,225 miljonus eiro.

Kompānija "Elenger" reģistrēta 2017.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija pieder Igaunijā reģistrētajai "Eesti Gaas". Uzņēmuma galvenie piegādes partneri ir starptautiskās enerģētikas grupas "Vitol" un "Total", kā arī Norvēģijas izcelsmes kompānija "Equinor".