Karšu izdevēja "Jāņa sēta" apgrozījums pērn sarucis par 1,4%

Rīga, 3.jūn., LETA. Karšu izdevējs SIA "Jāņa sēta" pagājušajā gadā strādāja ar 1,753 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka par 27,3% un bija 82 497 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn uzņēmums turpināja darboties ierastajās jomās, vairumā no tām saglabājot augstu apgrozījuma apmēru. Vienlaikus vadība norāda, ka pērn lielāko apgrozījuma daļu veidoja ģeogrāfisko informācijas sistēmu izstrādes pakalpojumi, sekmīgi izpildot publiskā sektora pasūtījumus.

Tāpat "Jāņa sēta" pērn turpināja darbību eksporta tirgos - eksporta īpatsvars apgrozījumā pērn sasniedza 23%, pārspējot iepriekšējā gada līmeni īpatsvara un apjoma ziņā.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka eksporta apmēra kāpumu veicināja jaunu iespieddarbu izveide un sekmīga pārdošana Lietuvas tirgū. Vienlaikus starp nozīmīgākajiem "Jāņa sētas" eksporta tirgiem bija arī Zviedrija, Somija, Igaunija un Vācija.

Turpmāk plāno turpināt "Jāņa sētas" attīstību, nostiprinot pozīcijas vietējā tirgū, vienlaikus meklējot jaunus eksporta tirgus un partnerus. 

Pēc vadības ziņojumā prognozētā, iepriekšējos gados ieguldītais ārvalstu tirgu izpētē un attiecību veidošanā atmaksāsies ar eksporta apmēru kāpuma turpināšanos.

Tikmēr vietējā tirgū, pēc vadības ziņojumā minētā, nozīmīgākie būs lielie ģeogrāfisko informācijas sistēmu izstrādes projekti.

2022.gadā "Jāņa sēta" strādāja ar 1,777 miljonu eiro apgrozījumu un 113 433 eiro peļņu.

Kompānija "Jāņa sēta" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 106 700 eiro. "Jāņa sēta" īpašnieki ir AS "Solvina" (56%), kuras patiesais labuma guvējs ir Islandes valstspiederīgais Jons Helgi Gudmundsons, un Jānis Turlajs (44%).