Piena pārstrādes uzņēmuma "Baltic Dairy Board" apgrozījums pērn samazinājies par 27,3%

Rīga, 4.jūn., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums SIA "Baltic Dairy Board" pagājušajā gadā strādāja ar 11,206 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānija cieta zaudējumus 5029 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2023.gadā "Baltic Dairy Board" turpināja industriālo piena produktu ražošanu.

Tāpat uzņēmums turpināja piedāvāt pārstrādes pakalpojumus, ražojot sūkalu proteīna koncentrātu, lai noslogotu ražotnes brīvās jaudas, samazinot kopējās pārstrādes izmaksas un palielinot pārstrādes efektivitāti un rentabilitāti.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn pagarināti un atjaunoti visi uzņēmumā esošie darbības kvalitāti apliecinošie sertifikāti, kā arī parakstīts kredīta līgums ar AS "Citadele banka" par dažādu iespēju aizdevumu 26,6 miljonu eiro apmērā ar mērķi izveidot jaunu siera ražotni.

"Baltic Dairy Board" 2024.gadā plāno veikt investīcijas ar mērķi izveidot jaunu siera ražotni un piesaistīt līdzekļus siera ražotnes izveidošanai no dažādiem projektiem, tostarp projekta "Lielo un vidējo komersantu investīciju aizdevums ar kapitāla atlaidi", "Aizdevuma pieteikums uzņēmumu energoefektivitātei ar kapitāla atlaidi", "Aizdevuma pieteikums digitālās transformācijas veicināšanai ar kapitāla atlaidi" un citiem.

Tāpat uzņēmums šogad turpinās uzlabot ražošanas procesus ar iespēju palielināt pārstrādes apjomus visiem produktiem, turpinās veikt piena un to blakusproduktu pārstrādi un eksportu, palielinās pārstrādes apjomus, paaugstinot pārstrādes efektivitāti un pastāvīgi palielinās uzņēmuma vērtību, apgrozījumu un peļņu.

Vadības ziņojumā minēts, ka šogad "Baltic Dairy Board" mātes uzņēmums "Vilkyškiu pienine" veicis investīcijas desmit miljonu eiro apmērā, lai sāktu siera ražotnes plānošanu un tehnoloģisko iekārtu izstrādi. Tāpat uzņēmums ieguva Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) atbilstības sertifikātu, kas apliecina, ka produkti atbilst normatīvajos aktos noteiktām prasībām.

"Baltic Dairy Board" vadība norāda, ka 2024.gada sākumā produkcijas marķēšanai atļauts izmantot Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norādi bordo krāsā. Tāpat "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" atbalsta programmā "Lielais aizdevums ar kapitāla atlaidi" uzņēmumam piešķirts aizdevums 8,52 miljonu eiro apmērā projekta "Investīcijas jaunās siera ražošanas līnijas izveidē, t.sk. iekārtu iegāde" īstenošanai sadarbībā ar "Citadele banku".

"Baltic Dairy Board" 2022.gadā strādāja ar 15,416 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās vairākkārt un sasniedza 617 797 eiro.

Uzņēmums dibināts 2008.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10,848 miljoni eiro. "Baltic Dairy Board" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums "Vilkyškiu pienine".