Par "EY" partneri Latvijā kļūs Sentuhovskis

Rīga, 4.jūn., LETA. No 1.jūlija par konsultāciju uzņēmuma "EY" partneri kļūs līdzšinējais "EY" Darījumu un stratēģijas departamenta direktors Aleksejs Sentuhovskis, aģentūru LETA informēja "EY" pārstāvji.

"EY" Sentuhovskis atbild par darījumos iesaistīto uzņēmumu padziļinātas pārbaudes projektiem ("due diligence") gan no pircēju, gan pārdevēju puses, kā arī aktīvi iesaistās uzņēmumu stratēģijas izstrādes jautājumos.

Vairāk nekā desmit gadu laikā Sentuhovskis ir strādājis ar dažādiem stratēģijas un darījumu projektiem, kā arī vadījis lielu skaitu padziļinātas finanšu izpētes un vērtēšanas projektu investoru vai aktīvu pārdevēju uzdevumā. Sentuhovskis "EY" komandā ir atbalstījis Latvijas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Eco Baltia" Lietuvas "Ecoservice Group" iegādes darījumā, kā arī palīdzējis privātā kapitāla investoram "Mid Europa" iegādāties Baltijas e-komercijas platformu "Pigu".

Sentuhovskis ir ieguvis bakalaura grādu finansēs Banku augstskolā Rīgā un runā angļu, latviešu, krievu un vācu valodā.

Latvijā ar "EY" zīmolu strādājošā SIA "Ernst & Young Baltic" reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6971 eiro. Finanšu gadā no 2022.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 30.jūnijam "Ernst & Young Baltic" strādāja ar 31,51 miljona eiro apgrozījumu un guva 2,113 miljonu eiro peļņu.

Kompānija pieder Igaunijā reģistrētajai "Baltic Network" (99,9%) un Beļģijā reģistrētajai "EY Europe SCRL" (0,01%), liecina informācija "Firmas.lv".