Degvielas uzpildes staciju iznomātāja "AMIC Latvia" apgrozījums pērn palielinājies par 1,3%

Rīga, 4.jūn., LETA. Degvielas uzpildes staciju iznomātāja SIA "AMIC Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,688 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 10,4% - līdz 3,494 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums rekonstruēja Balvu degvielas un autogāzes uzpildes staciju, kā arī sāka Anniņmuižas un Vecmilgrāvja degvielas uzpildes staciju pilnu rekonstrukciju.

Tāpat uzņēmums pērn veica kosmētisko remontu Ķekavas degvielas uzpildes stacijai un sanācijas darbus Olaines naftas bāzē.

"AMIC Latvia" šogad plāno rekonstruēt Brocēnu un Krasta degvielas uzpildes stacijas, kas ietver celtņu pārbūvi, tehnoloģisko iekārtu nomaiņu un dizainu, kā arī sākt jaunas automazgātavas celtniecību pie Krasta degvielas uzpildes stacijas. Vienlaikus uzņēmums plāno veikt iegūtās zemes vertikālo plānojumu Jelgavas stacijai un sākt saules parka būvniecību Olaines naftas bāzē.

"AMIC Latvia" nodarbojas ar degvielas uzpildes staciju tīkla un Olaines naftas bāzes iznomāšanu. "AMIC Latvia" pašlaik ir spēkā esošs līgums ar degvielas tirgotāju AS "Viada Baltija".

2022.gadā "AMIC Latvia" strādāja ar 5,616 miljonu eiro apgrozījumu un 3,899 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Austrijas "AMIC Energy Management GmbH", bet tā patiesie labuma guvēji ir Gunters Maiers, Filips Endrjū Gilens, Hainzs Sernetzs un Johanness Klezls.