Kafijas grauzdēšanas uzņēmuma "Kalve Coffee" apgrozījums pērn palielinājies par 38,3%

Rīga, 6.jūn., LETA. Kafijas grauzdēšanas uzņēmuma SIA "Kalve Coffee" pagājušajā gadā strādāja ar 2,489 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa kāpusi 3,4 reizes un bija 53 439 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā apgrozījuma kāpums skaidrots ar "Kalve Coffee" zīmola labo reputāciju tirgū, kas palīdz noturēt esošos klientus un piesaistīt jaunus.

Pērn uzņēmums palielināja privāto un juridisko klientu skaitu, kā arī atvēra ceturto tirdzniecības vietu. Tāpat pērn "Kalve Coffee" saņēmusi ilgtspējas sertifikāciju "B-Corp".

"Kalve Coffee" vadība norāda, ka lielākais uzņēmuma izaicinājums ir veselīgas finanšu plūsmas nodrošināšana.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka "Kalve Coffee" turpmāk plāno noturēt un paātrināt uzņēmuma attīstības dinamiku. Tāpat uzņēmums 2024.gada otrajā pusē plāno piesaistīt investīcijas viena līdz divu miljonu eiro apmērā plānu realizācijai, kas ietver jaunu tirdzniecības vietu - kafejnīcu izveidi Baltijā un ārpus Baltijas, kā arī ražotnes modernizāciju.

"Kalve Coffee" 2022.gadā strādāja ar 1,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 56,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās 3,4 reizes un bija 15 693 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Kalve Coffee" reģistrēts 2017.gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Gatis Zēmanis (51%), Karlīne Egle (25%), Raimonds Selga (20%) un Jānis Andersons (4%).ii