"Valsts nekustamie īpašumi" ar 1,7 miljonu eiro sākumcenu izsolīs ēku Brīvības ielā

Rīga, 6.jūn., LETA. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ar 1,7 miljonu eiro sākumcenu elektroniskajā izsolē piedāvās iegādāties ēku Brīvības ielā, Rīgā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Īpašumu Brīvības ielā 188 veido zemes vienība 5408 kvadrātmetru platībā, divu stāvu veikala ēka, kā arī divas noliktavu ēkas kopā ar asfaltētiem laukumiem. Izsoles sākumcena ir 1,7 miljoni eiro, izsoles solis - 10 000 eiro.

Izsoles sāksies piektdien, 7.jūnijā, izsoles noslēgums ir 8.jūlijā plkst.13.

Attiecīgajā adresē atrodas veikals "Santa un Barbara".

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 27.jūnijam jāiemaksā nodrošinājuma summa 10% apmērā no izsolāmā nekustamā īpašuma sākumcenas VNĪ norēķinu kontā "SEB bankā", un, izmantojot Elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums par autorizāciju izsolei.

Nekustamo īpašumu var iegādāties, izmantojot bankas aizdevumu, slēdzot darījuma konta līgumu, vai arī norēķināties viena mēneša laikā.

Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

Veikala "Santa un Barbara" īpašniece ir SIA "Javis", kura reģistrēta 1994.gadā, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas pamatkapitāls ir 28 400 eiro, bet vienīgais īpašnieks ir Vadims Vlasovs. 2023.gadā kompānijas apgrozījums bija 2,154 miljoni eiro, bet peļņa - 50 609 eiro.

VNĪ dibināts 1996.gadā, uzņēmuma 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.