"Radio Skonto LV" apgrozījums pērn sarucis par 14,4%

Rīga, 6.jūn., LETA. Radio programmu apraides uzņēmums SIA "Radio Skonto LV" pagājušajā gadā strādāja ar 1,774 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,4% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī cieta zaudējumus 53 930 eiro apmērā pretstatā peļņai 2022.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājumu galvenokārt ietekmēja kara Ukrainā izraisītā nestabilā situācija tautsaimniecībā un energoresursu krīze, kas izraisīja ļoti strauju inflāciju. Pērn "Radio Skonto LV" izmaksas pieauga par 16,6%.

Tāpat vadības ziņojumā atzīmēts, ka pagājušajā gadā ietekme uz uzņēmuma finanšu rādītājiem bija 2021.gadā veiktajai reorganizācijai, kurā joprojām tiek izstrādātas jaunas uzņēmuma vadības metodes un pielāgošanās.

Pērn "Radio Skonto LV" piedalījās dažādos atbalsta projektos, lai nodrošinātu kvalitatīvu programmu saturu un piesaistītu papildu finanšu līdzekļus, kā arī strādāja pie jaunu klientu piesaistīšanas un tirgus daļas noturēšanas.

Šogad plānots pievērst vairāk uzmanības "Radio Skonto LV" tiešo izmaksu efektīvai optimizācijai un kā minimums līdzšinējās reklāmas tirgus daļas saglabāšanai, kā arī iesaistīties valsts un Eiropas Savienības atbalsta pasākumos. Tomēr uzņēmuma vadība joprojām ir nobažījusies par uzņēmuma ekonomiskajiem rādītājiem, prognozējot apgrozījuma samazinājuma turpināšanos, teikts vadības ziņojumā.

2022.gadā '"Radio Skonto LV" strādāja ar 2,072 miljonu eiro apgrozījumu un 410 103 eiro peļņu.

"Radio Skonto LV" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pieder SIA "RS Media", kuras īpašnieki ir Ivars Laimonis Embrekts (40%), Edijs Akolovs (20%), kā arī Baibai Ābelei piederošais SIA "Empire Investments" (40%).