"SEB banka" piešķir 200 000 eiro faktoringa finansējumu virvju un siksnu ražotājam "Texora"

Rīga, 12.jūn., LETA. "SEB banka" piešķīruši faktoringa aizdevumu 200 000 eiro apmērā Latvijas uzņēmumam "Texora", kas ražo industriālā tekstila produktus kravu pacelšanai, stiprināšanai un drošībai - virves, štropes, siksnas un citus, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Uzņēmuma ražotnes atrodas ne tikai Jelgavā, bet arī Lielbritānijā un Spānijā, turklāt šobrīd tas būtiski paplašina darbību, pieņemot jaunus darbiniekus un iegādājoties iekārtas, skaidro "SEB bankas" pārstāvji.

Faktoringa līgums ļaušot uzņēmumam stiprināt naudas plūsmu laikā, kad tas būtiski paplašina savu darbību.

"Texora" valdes loceklis Edvīns Mineiķis norāda, ka ir pieņemti jauni darbinieki un iegādātas iekārtas 300 000 eiro vērtībā. "Texora" produktus piegādā praktiski visā pasaulē, un pēdējo divu gadu laikā izjūt būtisku pieprasījuma kāpumu. Mineiķis norāda, ka faktorings ir piemērots finanšu instruments, kas palīdzēs nostiprināt uzņēmuma naudas plūsmu apstākļos, kad tas strauji aug un plāno arī turpmāku izaugsmi.

Faktoringa pakalpojumu "Texora" izmanto pirmo reizi. 

"Texora" 2022.gadā strādāja ar 1,757 miljonu eiro apgrozījumu un guva 116 577 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 

"Texora" reģistrēts 2014.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Mineiķis (49%), Edgars Šreibers (32%) un SIA "Contorno" (19%), kuras īpašnieki ir Liene Ešenvalde (51%) un Armandam Rasam piederošā SIA "Rasa Holding" (49%). 

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" 2023.gada beigās bija otra lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Bankas informācija.