Veterinārijas preču vairumtirgotāja "Dimedium Latvija" apgrozījums pērn sarucis par 2,6%

Rīga, 17.jūn., LETA. Veterinārijas preču vairumtirgotāja AS "Dimedium Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 4,367 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 2542 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn pabeigta kompānijas struktūras pārveide, nostabilizējot galvenos darbības virzienus. Tāpat "Dimedium Latvija" pagājušajā gadā sāka darboties jaunās darbības sfērās, tostarp slaukšanas iekārtu apkopē un tehnoloģisko iekārtu tirdzniecībā.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn klientiem organizējusi vairākus apmācības seminārus un veikusi citus klientu lojalitātes veicinošus pasākumus.

Vadības ziņojumā minēts, ka "Dimedium Latvija" pērn sākusi sadarbību ar vairākiem jauniem partneriem un turpināja attīstīt jaunu produktu tirdzniecību Latvijā sadarbībā ar esošajiem partneriem. Tāpat uzņēmums regulāri organizē un veic darbinieku, klientu un partneru praktisko un teorētisko apmācību.

"Dimedium Latvija" vadība turpmākajos gados plāno apgrozījuma un rentabilitātes pieaugumu. 2024.gada janvārī uzņēmums pārņēma īpašumā "Kurzemes CMAS" lopkopības biznesa daļu. Turpmāk "Dimedium Latvia" piedāvās arī ģenētikas pakalpojumus, inventāru un materiālus, kas ar to saistīti, kā arī apsēklošanas un laboratorijas pakalpojumus.

Uzņēmumā prognozē, ka šogad pieaugs sortiments, tiks piesaistīti jauni klienti un attīstīti jauni darbības virzieni, kas ietver iekārtu tirdzniecību, apkopi un inovatīvu risinājumu piedāvāšanu lauksaimniekiem.

2024.gadā par "Dimedium group" uzņēmumu kļuvusi arī Latgales Ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija.

Jau ziņots, ka "Dimedium Latvija" 2022.gadā strādāja ar 4,484 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 27% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa saruka par 6,1% - līdz 75 159 eiro.

Kompānija reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 68 292 eiro. "Dimedium Latvija" ietilpst Baltijas uzņēmumu grupā "Dimedium group".