"BluOr Bank" padomē iecelta Lubgane

Rīga, 17.jūn., LETA. "BluOr Bank" padomē no 17.jūnija ievēlēta neatkarīgā locekle Regina Lubgane, kuras pārraudzībā būs iekšējās kontroles sistēmas un finanšu risku pārvaldības uzraudzība, vides, sociālos un pārvaldības (ESG) riska faktoru integrēšanas uzraudzība finanšu risku pārvaldībā un citi jautājumi, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Lubganei ir vairāk nekā 20 gadu pieredze finanšu un apdrošināšanas jomā un 12 gadu pieredze vadošās pozīcijās, tai skaitā valdes locekles amatā vadot apdrošināšanas uzņēmumus. Lubganei esot liela pieredze risku novērtēšanas jautājumos un iekšējo kontroles sistēmu izstrādē.

"BluOr Bank" padomes sastāvā darbu turpina tās priekšsēdētājs Aleksandrs Peškovs un padomes locekļi Sergejs Peškovs, Andrejs Kočetkovs un Nataļja Zolova.

Latvijas "BluOr Bank" peļņa pērn pēc provizoriskiem datiem bija 12,566 miljoni eiro, kas ir par 20,1% vairāk nekā 2022.gadā, liecina bankas publiskotā informācija.

Pēc aktīvu apmēra "BluOr Bank" 2022.gada beigās bija sestā lielākā banka Latvijā. Bankas vienīgais akcionārs ir Latvijas AS "BBG", kuras patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Aleksandrs un Sergejs Peškovi, Kočetkovs un Oļegs Čepuļskis. "BluOr Bank" obligācijas iekļautas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.