"Eco Baltia" grupas uzņēmuma "Nordic Plast" attīstībā plānots ieguldīt 1,7 miljonus eiro

Rīga, 17.jūn., LETA. Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS "Eco Baltia" uzņēmuma SIA "Nordic Plast" attīstībā plānots ieguldīt 1,7 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kompānijā skaidro, ka investīciju mērķis ir palielināt pārstrādāto granulu ražošanas jaudu un nodrošināt nepieciešamos apstākļus uzņēmuma turpmākai izaugsmei. Papildus tam kā daļa no kopējā investīciju un attīstības plāna uzņēmums sāk ieviest jaunu vizuālo identitāti.

Pagājušajā gadā "Nordic Plast" ieguldīja 2,8 miljonus eiro jaunas automatizētas plastmasas šķirošanas un pārstrādes līnijas izveidē, lai kāpinātu ražošanas jaudas par aptuveni trešdaļu. Savukārt šogad plānots turpināt pērn sāktās iniciatīvas uzņēmuma attīstības veicināšanai, kā vienu no virzieniem nosakot uzņēmuma efektivitātes kāpināšanu.

Šogad pavasarī sākta arī uzņēmuma darbības pārcelšana no Olaines, kur "Nordic Plast" atradās vairāk nekā 20 gadu, uz jaunām telpām Jelgavā, Aviācijas ielā. Plānots arī paplašināt ražošanas aprīkojumu ar jaunām iekārtām.

Uzņēmumā norāda, ka Jelgavas teritorijā kopumā ir pieejami divi hektāri plānotajiem attīstības projektiem - notekūdeņu attīrīšanas iekārtu izbūvei, saules parka izveidei elektroenerģijas izmaksu samazināšanai, kā arī noliktavas telpu izbūvei izejmateriālu glabāšanai. Tāpat tuvāko gadu laikā plānots kāpināt pārstrādes kapacitāti un veikt lielākus izejmateriālu uzkrājumus, paplašinot ražošanas telpas.

2023.gadā "Nordic Plast" strādāja ar 8,159 miljonu eiro apgrozījumu un 1,954 miljonu eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv". 

Kompānija reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 168 917 eiro. "Nordic Plast" ietilpst "Eco Baltia" koncernā.

Savukārt "Eco Baltia" koncerns 2023.gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 218,525 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka gandrīz piecas reizes - līdz 1,695 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir "Iterum" (iepriekš "PET Baltija"), "Eco Baltia vide", "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.