Saules enerģijas parka "Avoti SES" izveidē Gulbenes novadā investēti 3,45 miljoni eiro

Rīga, 18.jūn., LETA. Kokapstrādes uzņēmums "Avoti" un uzņēmumu grupa "AJ Power" investējusi 3,45 miljonus eiro saules elektrostacija (SES) "Avoti SES" izveidē Gulbenes novada Lizumā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Saules elektrostacijas "Avoti SES" kopējā platība ir vairāk nekā 10 hektāri (ha), kuros izvietoti 9216 saules paneļi ar kopējo jaudu vairāk nekā pieci megavati (MW).

Plānots, ka gada laikā SES saražos vairāk nekā 5100 megavatstundas (MWh) atjaunīgās enerģijas, kas tiks izmantota uzņēmuma "Avoti" ražošanas vajadzībām. Saražotā zaļā enerģija nodrošinās vairāk nekā piekto daļu no "Avotu" elektroenerģijas patēriņa.

Uzņēmuma "Avoti" saules parka projekts pašpatēriņam realizēts ar Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda programmas finansējumu uzņēmumu energoefektivitātes paaugstināšanai, piesaistot AS "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" aizdevumu ar kapitāla atlaidi un AS "Swedbank" finansējumu.

Projektā plānotais kapitāla atlaides apjoms no ES Atveseļošanas fonda resursiem ir vairāk nekā 900 000 eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Avoti" reģistrēti 1994.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 103 800 eiro. Uzņēmums pērn strādāja ar 63,097 miljonu eiro apgrozījumu un 2,613 miljonu eiro peļņu.

"AJ Power" ir privātā enerģētikas uzņēmumu grupa, kas piedāvā individuālus risinājumus elektroenerģijas un dabasgāzes iegādei, saules paneļu projektiem, dabas resursu nodokļa administrēšanai un energoefektivitātes uzlabošanai. Enerģētikas uzņēmumu grupa darbojas kopš 2014.gada, un tās apgrozījums 2022.gadā bija 90 miljoni eiro.