"Rīgas farmaceitiskās fabrikas" apgrozījums pērn samazinājās par 6,9%

Rīga, 18.jūn., LETA. Farmācijas kompānija AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" pērn strādāja ar 5,171 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 13,3% - līdz 780 412 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Rīgas farmaceitiskās fabrikas" pārdošanas apjoms Latvijā sasniedza 4,309 miljonus eiro, kas ir par 536 257 eiro jeb 11,1% mazāk nekā 2022.gadā.

Kā norāda uzņēmuma vadība, pārdošanas rādītājus pērn pirmajā pusgadā negatīvi ietekmēja augstā inflācija, sarežģītā ģeopolitiskā situācija, izmaiņas energoresursu cenās, kā arī pirktspējas un pieprasījuma samazināšanās.

Savukārt pērn otrajā pusgadā uzņēmuma vadība novēroja pirktspējas stabilizāciju un atsevišķu produktu grupu pieprasījuma pieaugumu, tostarp pārdošanas apjomi ceturtajā ceturksnī par 6% pārsniedza iepriekšējā gada rezultātu.

Tikmēr eksporta un kontraktražošanas pārdošanas apjoms pērn bija 954 000 eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2022.gadā, kad tas bija 939 000 eiro.

Šogad kompānijas vadība plāno par 20% kāpināt uzņēmuma apgrozījumu un saglabāt EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) rentabilitāti 2023.gada līmenī.

Tāpat vadība norāda, ka šogad tiks turpināts darbs pie produktu sortimentu paplašināšanas un ražošanas un infrastruktūras modernizācijas.

Jau ziņots, ka "Rīgas farmaceitiskā fabrika" 2022.gadā strādāja ar 5,553 miljonu eiro apgrozījumu un 899 724 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,29 miljoni eiro. "Rīgas farmaceitiskā fabrika" ietilpst "Repharm" grupā, kam pieder arī AS "Sentor farm aptiekas", AS "Recipe plus", AS "Veselības centru apvienība" un SIA "Centrālā laboratorija".

"Repharm" grupas māteskompānijai AS "AB City" pieder arī zāļu ražotājs "Olainfarm". "AB City" patiesie labuma guvēji, pēc kompānijas mājaslapā publiskotās informācijas, ir Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.