Konkursā par pārtikas piegādēm lidmašīnām Rīgas lidostā uzvarējis "Airo Catering Services Latvija"

Rīga, 20.jūn., LETA. Konkursā par pārtikas piegādēm lidmašīnām Rīgas lidostā par uzvarētāju atzīta SIA "Airo Catering Services Latvija", liecina Satiksmes ministrijas (SM) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Līgums ar uzvarētāju konkursā par lidlauka sniegto pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas lidostā lotē par dzērienu un pārtikas nogādāšanu un iekraušanu gaisa kuģī, kā arī izkraušanu no tā, tiks slēgts uz septiņiem gadiem.

Jau vēstīts, ka iepriekš SM atklātajā konkursā par lidlauka sniegto pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas lidostā par pirmās lotes uzvarētāju tika atzīts Turcijas lidostu operatora "TAV Airports" grupas uzņēmums SIA "Havas Latvia".

"Havas Latvia" tika atzīta par uzvarētāju konkursa lotē par bagāžas apstrādi, kravu un pasta apstrādi, gaisa kuģu apkalpošanu uz perona, palīdzību gaisa kuģa novietošanā uz perona, kā arī informācijas apmaiņu starp gaisa kuģa apkalpi un pakalpojuma sniedzēju. Līgums noslēgts uz septiņiem gadiem - līdz 2031.gadam.

Konkursa komisijai noteiktajā termiņā tika iesniegti divi pieteikumi pirmajai lotei - "Havas Latvia" un Lietuvas uzņēmuma "Baltic Ground Services".

Savukārt konkursa otrā lote - dzērienu un pārtikas nogādāšana, iekraušana gaisa kuģī un izkraušana no tā - iepriekš beidzās bez rezultāta.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Airo Catering Services Latvija" 2022.gadā strādāja ar 13,774 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 50,2% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 177 245 eiro. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publicēti.

Kompānija reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 79 467 eiro. "Airo Catering Services Latvija" pieder Zviedrijā reģistrētajam "Airo Catering Services Sweden".

2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.