"DFDS" apgrozījums pērn samazinājies par 36,3%

Rīga, 23.jūn., LETA. Ekspedīcijas pakalpojumu sniedzēja SIA "DFDS" apgrozījums pagājušajā gadā bija 16,611 miljons eiro, kas ir par 36,3% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 77 271 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "DFDS" saimnieciskā darbība pērn kopumā nebija veiksmīga, jo saistībā ar krīzi būvniecības nozarē Skandināvijas valstīs samazinājās vietējo Latvijas ražotāju eksporta apmēri, kas izraisīja piegāžu pieprasījuma samazinājumu.

"DFDS" vadība norāda, ka uzņēmuma apgrozījuma kritumu par 24%, salīdzinot ar 2022.gadu, ietekmēja SIA "Consolis Latvija" rūpnīcas slēgšana pērn janvārī, kas bija viens no lielākajiem "DFDS" klientiem. Tāpat arī citi ražotāji samazināja piegāžu pasūtījumus, piemēram, SIA "Skonto Prefab" un SIA "Deprom".

Pērn "DFDS" grupas vadība nolēma optimizēt uzņēmuma izmaksas, tādējādi no 2023.gada 1.aprīļa "DFDS" slēdza uzņēmuma pārstāvniecību Klaipēdā. Savukārt pērn augustā saistībā ar reorganizācijas pasākumiem tika slēgta "DFDS" filiāle Ventspilī.

Ziņojumā norādīts, ka uzņēmums turpmāk meklēs jaunus sadarbības partnerus, plāno palielināt apkalpojamo kravu apjomus un sortimentus, kā arī pievērsīs uzmanību izmaksu optimizācijai.

Šogad paredzēts saglabāt esošo apgrozījumu, pabeigt finanšu gadu bez zaudējumiem, turpināt uzlabot sadarbību ar Lielbritānijas kolēģiem un optimizēt procesus, strādājot ar Zviedrijas kolēģiem. Tāpat plānots likvidēt meitassabiedrību "DFDS Logistics East Ltd." Krievijas pilsētā Kēnigsbergā (Karaļaučos).

"DFDS" apgrozījums 2022.gadā bija 26,071 miljons eiro un peļņa sasniedza 373 801 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2002.gadā, un tā pamatkapitāls ir 113 678 eiro. "DFDS" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētā "DFDS Logistics Karlshamn".