LELB nekustamo īpašumu apsaimniekotāja "Pastorāts" apgrozījums pērn saglabājies ap 800 000 eiro

Rīga, 23.jūn., LETA. Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) nekustamo īpašumu apsaimniekotāja SIA "Pastorāts" apgrozījums 2023.gadā bija 821 424 eiro, kas ir par 0,7% mazāk nekā 2022.gadā, bet zaudējumi sasniedz 8491 eiro, liecina "Firmas.lv" publicētā informācija.

2022.gadā SIA "Pastorāts" apgrozījums bija 827 369 eiro, bet zaudējumi - 402 eiro.

Kompānijas vadība norāda, ka salīdzinājumā ar 2022.gadu īres un nomas līgumu skaits nav būtiski mainījies, bet ir samazinājies ieņēmumu apjoms. Savukārt telpu noslodze ir tuvu maksimumam. Kompānija ir izīrējusi un iznomājusi 97% no kopējā apjoma. Vienlaikus vadība atzīmē, ka tirgus cenas nav atgriezušās pirmspandēmijas līmenī.

Vadība norāda, ka pārskata periodā turpināta LELB draudžu konsultēšana. 2023.gadā ar uzņēmuma līdzdalību notikuši 11 darījumi LELB Garīdznieku atalgojuma plāna īstenošanai, divi darījumi LELB īpašumu pārdošanai un pārdoti divi draudžu īpašumi. Tāpat turpinās LELB un LELB draudžu mežu apsaimniekošana, tajā skaitā mežu izstrāde. Pērn organizēta LELB mežu izstrāde 1,92 hektāru apmēra, draudžu mežu izstrāde - 23,15 hektāru apmēra, bet sakopti tika 53,08 hektāri meža.

Komentējot turpmāko attīstību, kompānijas vadība norāda, ka nomas un īres tirgus šobrīd ir stagnējošs. Uzņēmums strādā taupības režīmā, kas nozīmē, ka tiek veiktas pamata apsaimniekošanas darbības un neatliekami remontdarbi, bet būtiski ieguldījumi un plānotie remontdarbi īpašumos tiek atlikti. Vienlaikus, tā kā nomas platību struktūra ir sabalansēti dažādota un tajā nedominē viena veida līgumi un nosacījumi, uzņēmums, pēc kompānijas vadības vārdiem, var pārliecinoši, bet ar rūpību un piesardzību, plānot savu darbību arī turpmāk.

SIA "Pastorāts" reģistrēts 1994.gada 5.oktobrī, un tas pilnībā pieder LELB.