Kūdras ieguves uzņēmuma "Agaris Latvia" apgrozījums pērn samazinājies par 10%

Rīga, 27.jūn., LETA. Kūdras ieguves uzņēmums AS "Agaris Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 14,775 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa palielinājās par 23,6% un bija 2,811 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn uzlabojās "Agaris Latvia" rentabilitāte, jo dažādu substrātu izejmateriālu cenas kritās, bet cena realizēto produktu segmentam nedaudz palielinājās.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2023.gadā uzņēmums samazināja pārdošanas līmeni un substrātu ražošanas apjomu kūdras pārstrādes cehā. Kūdras ieguve pērn bija līdzīgā apjomā kā gadu iepriekš. Tāpat pagājušajā gadā "Agaris Latvia" samazināja noieta tirgu, jo tirgū bija pārprodukcija iepriekšējo periodu uzkrātā noliktavas apjoma un kopējā Latvijas eksporta tirgus samazināšanās dēļ, kā arī tirgū pieauga citu Baltijas valstu konkurence.

Uzņēmuma vadība informē, ka "Agaris Latvia" pastāvīgi nodarbojas ar modernāko kūdras ieguves tehnoloģiju un kūdras gala produkcijas pilnveidošanas izpēti.

Turpmāk uzņēmums plāno attīstīt ražošanas procesu efektivitāti, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu un rentabilitātes saglabāšanu. Tāpat vadība ierosina peļņu ieguldīt kūdras pārstrādes cehā un ražošanas jaudu palielināšanā kūdras ieguves platībās.

"Agaris Latvia" 2022.gadā strādāja ar 16,413 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa palielinājās par 24,7% un bija 2,273 miljoni eiro.

"Agaris Latvia" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,138 miljoni eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Beļģijas pilsoņi Džino Edmonds De Redts, Frederika Irma Verheidena un Anna Alberta De Redta.