"Valmieras piena" apgrozījums pērn pieaudzis par 26,3%

Rīga, 2.jūl., LETA. AS "Valmieras piens" pagājušajā gadā strādāja ar 53,036 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 26,3% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums guva peļņu 545 707 eiro apmērā pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn apgrozījuma pieaugums galvenokārt bija saistīts ar noieta, ražošanas apmēru un pārdošanas cenu pieaugumu. Tostarp pērn lielākais pieaugums bija biezpiena, "Lakto" zīmola produktu, kā arī siera un kausēto sieru ražošanā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka 2023.gadā uzņēmums sāka četru jaunu garšu "Lakto" apakšzīmola "Lakto Imuno" raudzēta piena dzērienu bez laktozes ražošanu. Pagājušajā gadā "Lakto" produkcijas ražošanas apmēri pieauga par 38%, salīdzinot ar gadu iepriekš.

Pērn "Valmieras piens", reaģējot uz straujo gāzes cenas pieaugumu, pabeidza 2022.gadā sākto siltumenerģijas ražošanas iekārtu pielāgošanu citu kurināmo izmantošanai, lai samazinātu atkarību no viena enerģijas veida. Tāpat pērn uzņēmuma iekārtas un arī iekārtas pilsētas siltumenerģijas nodrošināšanai tika sagatavotas dabasgāzes un sašķidrinātas gāzes izmantošanai.

2024.gadā uzņēmums plāno turpināt darbu pie "Valmieras piena" ražošanas konkurētspējas paaugstināšanas, nodrošinot efektīvu izejvielu, energoresursu, darbaspēka un iekārtu izmantošanu, kā arī pie ražotnes specializācijas skābpiena produktu, sieru un citās kategorijās.

"Valmieras piens" šogad plāno lielāku uzsvaru likt uz jogurta produktu grupas attīstību, tostarp jaunu produktu izstrādi, kā arī strādāt pie citu inovatīvu produktu kategoriju izpētes un ieviešanas ar "Valmiera" zīmolu.

Kompānija 2024.gadā turpinās darbu pie jaunu piena ražotāju un piegādātāju piesaistīšanas, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona piena ražotājiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaksas.

2022.gadā "Valmieras piens" strādāja ar 42 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, taču cieta zaudējumus 1,111 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai 2021.gadā.

Kompānija "Valmieras piens" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,531 miljons eiro. Uzņēmums ietilpst pārtikas koncernā "Food Union", un tā patiesie labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata, pēc "Firmas.lv" datiem, caur AS "Rīgas piena kombināts" ir Ķīnā dzīvojošais Kipras pilsonis Andrejs Beshmeļņickis, Lielbritānijā dzīvojošais Kipras pilsonis Jevgenijs Felds un Ķīnā dzīvojošai Lielbritānijas pilsonis Askars Alšinbajevs.