"Robert Bosch" apgrozījums pērn samazinājies par 13,5%

Rīga, 2.jūl., LETA. Vācijas koncerna "Bosch" filiāles Latvijā SIA "Robert Bosch" apgrozījums pērn bija 27,965 miljoni eiro, kas ir par 13,5% mazāk nekā 2022.gadā, savukārt tā peļņa pieauga par 4% un bija 1,09 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn galvenās prioritātes bija biznesa procesu nepārtrauktība un finansiālā stabilitāte ļoti mainīgajos apstākļos, ko ietekmēja karš Ukrainā un ar to saistītie ģeopolitiskie izaicinājumi, problēmas piegāžu ķēdēs, kā arī ļoti lielā inflācija.

Pagājušā gada laikā "Robert Bosch" novēroja periodiskas apgrozījuma izmaiņas, ko sākotnēji vēl ietekmēja piegāžu ķēžu nestabilitāte, bet vēlāk - pirktspējas samazināšanā inflācijas un ģeopolitiskās nenoteiktības apstākļos. Augstās procentu likmes samazināja tirgus aktivitāti ēku remonta un būvniecības jomā. Sākot ar jūniju, "Robert Bosch" pilnībā pārtrauca eksporta darījumus ar Baltkrieviju un Kaļiņingradas reģionu Krievijā.

Īpašu uzmanību pārskata gadā "Robert Bosch" pievērsa tam, lai izmaksu izmaiņas būtu atbilstošas apgrozījuma un rentabilitātes līmenim, ko arī izdevās nodrošināt. "Robert Bosch" uzmanīgi sekoja noliktavas atlikumu līmenim, kā arī rūpīgi kontrolēja situāciju ar debitoriem.

"Robert Bosch" vadība prognozē, ka arī 2024.gadā tās darbību galvenokārt ietekmēs tie paši ģeopolitiskie un makroekonomiskie apstākļi kā 2023.gadā.

Inflācija ir būtiski samazinājusies, tomēr, cilvēku pirktspēja tikai pamazām sāk uzlaboties un lielākus izdevumus un investīcijas kavē augstās procentu likmes. Papildus faktors, kas negatīvi ietekmē tirgus pieprasījumu, ir patērētāju nedrošība un vēlme nogaidīt ar investīciju veikšanu ļoti mainīgajos tirgus un ģeopolitiskajos apstākļos.

Uzņēmums 2024.gadā turpinās strādāt pie klientu loka paplašināšanas, jaunu produktu piedāvājuma esošajās biznesa nozarēs, kā arī pie jaunu digitālu risinājumu ieviešanas un esošo pilnveidošanas, lai uzlabotu klientu apmierinātību un padarītu efektīvākus dažādus procesus.

"Robert Bosch" apgrozījums 2022.gadā bija 32,313 miljoni eiro, bet peļņa - 1,048 miljoni eiro.

"Robert Bosch" pamatdarbība ir autopiederumu, autodarbnīcu iekārtu, elektroinstrumentu, siltumtehnikas un drošības sistēmu vairumtirdzniecība, kā arī elektroinstrumentu serviss.

SIA "Robert Bosch" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 618 900 eiro. "Robert Bosch" vienīgā īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā "Robert Bosch Investment Nederland B.V.".