Lauksaimniecības uzņēmuma "Agrolats" apgrozījums pērn samazinājies 2,3 reizes

Rīga, 4.jūl., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums SIA "Agrolats" pagājušajā gadā strādāja ar 4,046 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 465 243 eiro apmērā pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Agrolats" pērn turpināja attīstīt lopbarības tirdzniecību, pamatā tirgojot zivju miltus un zivju eļļu. Kompānija produkciju realizē gan vietējā tirgū, gan eksportā.

Pērn tirdzniecības darījumi veidoja 59% no kopējā kompānijas apgrozījuma, lauksaimnieciskie pakalpojumi - 24%, savukārt grupas konta pārvaldība un grāmatvedības pakalpojumu sniegšana grupas uzņēmumiem - 17%.

Vienlaikus vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums samazināja zivju miltu un zivju eļļas pārdošanas apmērus saistībā ar iepirkuma cenu pieaugumu, noieta tirgu un sadarbības portfeļa pārskatīšanu. Tirgus svārstību un pieprasījuma samazinājuma dēļ "Agrolats" sāka jaunu pārdošanas kanālu izpēti un jaunu darījumu partneru piesaisti.

Turpmāk paredzēts attīstīt visas esošās kompānijas darbības jomas, kā arī nodrošināt iespējami efektīvāku "Agrolats" pieejamo resursu izmantošanu. Tāpat plānots samazināt darbības izmaksas un veicināt ieņēmumu palielināšanu. Kompānija 2024.gadā turpinās strādāt arī pie jaunu starptautisko un vietējo tirgu meklēšanas.

2022.gadā "Agrolats" strādāja ar 9,199 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās vairākkārt un bija 770 994 eiro.

Kompānija "Agrolats" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 17,049 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "Agrolats Holding", kurā pa (11,11%) pieder Paulim Paškauskam, Valteram Paškauskam un Andrim Paškauskam, (10,33%) Vitautam Paškauskam, pa (10%) Raivo Paškauskam un Karelam Paškauskam, pa (8,33%) Jānim Paškauskam, Ingai Paškauskai, Santai Paškauskai un Rihardam Paškauskam, kā arī (3%) Ivetai Paškauskai-Ozoliņai.