Vidzemes slimnīcā par 138 702 eiro iegādāta jauna laparoskopijas sistēma

Rīga, 4.jūl., LETA. Vidzemes slimnīcā par 138 702 eiro iegādāta jauna laparoskopijas sistēma, aģentūru LETA informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Agnija Upīte.

Vidzemes slimnīca, modernizējot savu pakalpojumu klāstu un medicīniskās iekārtas, ir iegādājusies laparoskopijas sistēmu "Visera Elite III", kas nodrošina augstas kvalitātes 4K izšķirtspēju un 3D pārredzamību, tā nodrošinot plašāku operācijas un diagnostikas iespēju, sniedzot ķirurgiem labāku redzes lauka dziļumu, līdz ar to operācijas var veikt daudzreiz drošāk, radot mazāku asins zudumu operācijas laikā un mazāk komplikāciju pacientam.

Vidzemes slimnīcas Uroloģijas nodaļas virsārsts Mareks Vējiņš norāda, ka iekārtas iegāde noteikti palīdzēs attīstīt operāciju kvalitāti - pacientiem samazināsies hospitalizācijas laiks, mazinvazīvās operācijas būs iespēja veikt precīzāk, kvalitatīvāk un ātrāk. Parasti, piemēram, pēc prostatas vēža operācijām pacientiem bija novērojama urīna nesaturēšana vai potences traucējumi, tagad ar jauno metodi operācijas būs mazāk traumējošas, samazināsies traumēto nervu apjoms un tas ļaus izvairīties no šādām komplikācijām.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs uzsver, ka katra investīcija un ieguldījums ir ar mērķi uzlabot esošo pakalpojumu kvalitāti pacientiem. Noteikti svarīgi ir arī saprast, ka jauninājumi ļauj medicīniskam personālam strādāt profesionālos darba apstākļos, tādā veidā attīstot savas zināšanas.

Pirmās operācijas ar jauno iekārtu notiks pirmdien, 8.jūlijā, kad Vidzemes slimnīcas ķirurgi kopā ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ķirurgiem kopīgi veiks dažāda profila operācijas.

Vidzemes slimnīca ir ceturtā līmeņa daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kas nodrošina diennakts medicīnisko palīdzību un tās galvenie darbības veidi ir stacionārās un sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Vidzemes slimnīca" apgrozījums 2023.gadā bija 26,80 miljoni eiro, bet peļņa - 0,44 miljoni eiro. 74,07% Vidzemes slimnīcas kapitāla pieder Valmieras novada pašvaldībai, 25,03% - Valkas novada pašvaldībai un 0,9% - Rīgas Stradiņa universitātei.