"SEB banka" noslēgusi faktoringa līgumu 200 000 eiro apmērā ar uzņēmumu "NovusVet Latvija"

Rīga, 9.jūl., LETA. "SEB banka" noslēgusi faktoringa līgumu 200 000 eiro apmērā ar "Repharm" uzņēmumu grupā ietilpstošo veterinārās nozares uzņēmumu SIA "NovusVet Latvija", aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norāda, ka "NovusVet Latvija" plāno turpināt paplašināt darbību arī ārpus Baltijas valstīm.

Tāpat bankā atzīmē, ka, izmantojot "SEB bankas" faktoringa pakalpojumu, uzņēmums sadarbības partneriem varēs piedāvāt labākus apmaksas nosacījumus, neapgrūtinot uzņēmuma paša naudas plūsmu.

"Uzņēmums savu attīstības plānu ietvaros plāno veikt iegādes un konsolidācijas darījumus, kā arī attīstīt medikamentu un papildbarības ražošanu," norāda bankā.

"NovusVet Latvija" nodrošina slimību profilakses, biodrošības, ēdināšanas, apmācību un ganāmpulka veselības izvērtējuma programmas, kā arī konsultācijas. Kompānija strādā lolojumdzīvnieku, mājdzīvnieku un mājputnu segmentā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "NovusVet Latvija" 2023.gadā strādāja ar 4,525 miljonu eiro apgrozījumu un 75 443 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2010.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Novus Vet", kas savukārt pieder zāļu un medicīnas preču vairumtirgotājai AS "Recipe plus".

"Recipe plus" ir viens no grupas "Repharm" uzņēmumiem. "Repharm" ietilpst arī AS "Veselības centru apvienība", AS "Sentor farm aptiekas", kas strādā ar zīmolu "Mēness aptieka", SIA "Centrālā laboratorija" un augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika".

"Repharm" grupas māteskompānijai AS "AB City" pieder arī zāļu ražotājs "Olpha" (iepriekš "Olainfarm"). "AB City" patiesie labuma guvēji, pēc kompānijas mājaslapā publiskotās informācijas, ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.