Pabeigta platformu "IziPizi" un "Svaigi.lv" apvienošanās

Rīga, 9.jūl., LETA. Piegādes platforma "IziPizi" un virtuālās tirgus platforma "Svaigi.lv" pabeigušas apvienošanās procesu, aģentūru LETA informē "Svaigi.lv" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka sadarbībā ar Latvijas zemniekiem "IziPizi" un "Svaigi.lv" izstrādājuši risinājumu, lai palīdzētu Latvijas pārtikas ražošanas nozarei, veidojot kopīgu tirgus vietu, kas veicina Latvijas ražotāju konkurētspēju un pieejamību.

"IziPizi" un "Svaigi.lv" vadītājs Rolands Dzenis atzīmē, ka sadarbības modelis ļauj ražotājam pašam noteikt pārdošanas cenu. Iepriekšējais darbības modelis maza apjoma pieprasījumam bija ierobežojošs, jo ražotājiem bija dārgi un neizdevīgi piegādāt dažus produktus pircējiem, kuri atrodas lielā attālumā no ražotnes.

Dzenis informē, ka patlaban ir izveidota plašāka piegādes teritorija un uzlabots process, lai piegādei būtu pieejami saldētie produkti. Tāpat uzņēmums strādā pie piegādes ātruma uzlabošanas, lai pircējs preci saņemtu nākamajā dienā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "IziPizi" 2023.gadā strādāja ar 74 299 eiro apgrozījumu, kas ir par 20,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmums pērn cieta zaudējumus 31 963 eiro apmērā pretēji peļņai pērn.

Iepriekš jau ziņots, ka apvienošanās plāns paredz, ka "Svaigi.lv" turpmāk būs platformu, kur ražotāji varēs tirgot savu produkciju par savām cenām, savukārt "IziPizi" turpinās sniegt loģistikas pakalpojumus. Apvienošanās mērķis ir izveidot pārtikas aprites infrastruktūru, lai saīsinātu ceļu no "Lauka līdz galdam".

Uzņēmums reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 77 800 eiro. Kompānija pieder Dzenim (84,85%), Andrim Zakalovskim (5%), Mārtiņam Kamaram (4,5%), Artim Galejam (4,5%) un Armandam Magonem-Jaunpetrovičam (1,12%).

Savukārt virtuālā tirgus "Svaigi.lv" īpašniece SIA "Svaigi" 2023.gadā strādāja ar 228 787 eiro apgrozījumu un 35 061 eiro zaudējumiem.

Kompānija pieder "IziPizi" (80%) un Elīnai Novadai (20%).reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 46 760 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.