Automašīnu tirgotāja "Wess" apgrozījums pērn pieaudzis par 32,5%

Rīga, 11.jūl., LETA. Automašīnu tirgotāja AS "Wess" apgrozījums pagājušajā gadā bija 80,293 miljoni eiro, kas ir par 32,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 30,2% - līdz 3,122 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums pērn turpināja nodrošināt "Toyota" un "Lexus" jaunu un lietotu automašīnu un to rezerves daļu tirdzniecību, kā arī automašīnu remontu un apkopi.

Pērn "Wess" koncentrējās uz darba procesu efektivitātes un darbinieku produktivitātes paaugstināšanu. Sekojot tirgus tendencēm, uzņēmums savlaicīgi reaģēja uz pieprasījuma izmaiņām, tika veiktas nepieciešamās korekcijas cenu politikā un atlaižu piemērošanā, minēts vadības ziņojumā.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka pastāvīgi tiek veikta energoresursu patēriņa kontrole un īstenoti attiecīgi pasākumi.

Saistībā ar ģeopolitisko situāciju un tās negatīvo ietekmi uz tirgu, kā arī, ņemot vērā problēmas ar komplektējošām daļām un loģistikas ķēdēm, "Wess" vadība piesardzīgi skatās uz 2024.gadu un veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu uzņēmuma turpmāku stabilu eksistēšanu, piebilsts vadības ziņojumā.

2022.gadā "Wess" strādāja ar 60,616 miljonu eiro apgrozījumu un 2,398 miljonu eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 213 430 eiro. "Wess" patiesie labuma guvēji ir Aleksandrs Oskins un Ivans Tiščenko.