Informēs par Juvera un Ilzes ezeru ūdens kvalitāti un zivju sugām

Rīga, 11.jūl., LETA. Šodien no plkst.11 līdz plkst.15 Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes lauka kursu stacionārā "Lodesmuiža", Taurenes pagastā, interesenti aicināti izzināt visu par Juvera un Ilzes ezeru ūdens kvalitāti un zivju sugām, aģentūru LETA informēja Cēsu novada pašvaldībā.

SIA "Saldūdeņu risinājumi" izstrādās zivsaimniecisko stratēģiju Cēsu novada ūdenstilpēm.

Īstenojot Zivju fonda atbalstīto projektu "Zivsaimniecisko stratēģiju, tai skaitā zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Cēsu novada ūdenstilpēm", izstrādās zivsaimniecisko stratēģiju Ungura, Juvera, Ilzes, Nedža, Tauna, Niniera ezeram.

Ezeru zivsaimniecisko stratēģiju izstrādes norises laikā tiks veikta zinātniskā zveja un hidrobioloģiskā izpēte.

Cēsu novada ezeru apkārtnes iedzīvotāji un citi interesenti aicināti iesaistīties ezeru zivsaimnieciskās stratēģijas izstrādē. Viedokļus un priekšlikumus jāsūta uz epastu "saldudenu.risinajumi@gmail.com".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Saldūdeņu risinājumi" apgrozījums 2023.gadā bija 235 980 eiro, peļņa - 31 926 eiro. Uzņēmums dibināts 2019.gadā, tā pamatkapitāls ir 100 eiro. Uzņēmuma īpašnieces ir Alise Žagare (70%), Linda Puncule (10%), Marta Dieviņa (10%) un Madara Medne-Peipere (10%).