Klīnika "DiaMed" ieviesusi pilna ķermeņa magnētiskās rezonanses pakalpojumu

Rīga, 15.jūl., LETA. Klīnika "DiaMed" ieviesusi pilna ķermeņa magnētiskās rezonanses pakalpojumu, kas sniedz pacientiem plašas iespējas agrīnai un precīzai diagnostikai, aģentūru LETA informēja klīnikā.

Pilna ķermeņa magnētiskā rezonanse ir inovatīva diagnostikas metode, kas ļauj iegūt detalizētus attēlus no galvas līdz kājām, neizmantojot rentgena starus vai radioaktīvos kontrastus. Šī metode ir īpaši noderīga dažādu slimību agrīnai atklāšanai, tostarp vēzim, sirds un asinsvadu slimībām, muskuļu un skeleta sistēmas traucējumiem un neiroloģiskām saslimšanām.

Klīnikas medicīnas doktors, profesors Kārlis Kupčs skaidro, ka izmeklējums dod priekšrocības gadījumos, kad svarīgs ir laiks. Piemēram, onkoloģijas gadījumos, kad ir aizdomas par audzēju.

"Viena izmeklējuma laikā ir iespējams veikt diagnostiku teju visam ķermenim. Tiek ietaupīts gan laiks, gan finanšu resursi, jo veikt katru izmeklējumu atsevišķi ir dārgāk," norāda profesors.

Klīnikā norāda, ka magnētiskā rezonanse ir nesāpīga un droša diagnostikas metode bez jonizējošā starojuma izmantošanas, tā nodrošina augstas izšķirtspējas attēlus, kas palīdz precīzi noteikt diagnozes, ļauj agrīni atklāt slimības un sākt savlaicīgu ārstēšanu.

Izmeklējums notiek uz jaunākās paaudzes iekārtām, ar palielinātu magnētiskās rezonanses iekārtas atvērumu, nodrošinot papildus komfortu. Turklāt pilna ķermeņa magnētisko rezonansi iespējams veikt sedācijā, ja pacients cieš no klaustrafobijas un trauksmes par gaidāmo izmeklējumu.

SIA "Klīnika DiaMed" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 503 225 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Klīnikas apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,24 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa sasniedza 0,59 miljonus eiro.

"Klīnika DiaMed" atrodas "AB City" medicīnas uzņēmumu grupā. Klīnikā jau vairāk nekā 15 gadus specializējas diagnostikā, ārstēšanā un rehabilitācijā, un tajā darbojas vairāk nekā 70 ārstniecības personas.