"Venipak" brīdina par krāpniecību uzņēmuma vārdā

Rīga, 15.jūl., LETA. Starptautiskā sūtījumu piegādes kompānija "Venipak" brīdina par krāpniecību uzņēmuma vārdā, aģentūru LETA informēja "Venipak" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka nedēļas nogalē "Venipak" Klientu atbalsta nodaļā saņemta informācija no vairākiem klientiem par krāpšanas jeb pikšķerēšanas mēģinājumiem uzņēmuma vārdā "Facebook marketplace" platformā.

Atsaucoties uz publicētajiem pārdošanas sludinājumiem, tiek piedāvāts veikt pirkumu un nosūtīt to ar "Venipak" starpniecību it kā no biznesa klienta, taču pēc tam pircējs saņem krāpniecisku saiti, kas ved uz norēķinu platformu, kur nepieciešams ievadīt bankas konta datus.

"Venipak" aicina ikvienu būt uzmanīgam un nekādā gadījumā nedalīties ar personīgo informāciju.

Jau ziņots, ka sūtījumu kompānijas SIA "Venipak Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,384 miljoni eiro, kas ir par 2,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,3 reizes - līdz 588 928 eiro.

Kompānija "Venipak Latvija" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "Venipak".

Starptautiskais sūtījumu piegādes uzņēmums "Venipak", kas dibināts 2004.gadā, piedāvā sūtījumu loģistikas risinājumus uzņēmumiem un privātpersonām Baltijas valstīs, Polijā, Vācijā, ASV un Ķīnā.