"Svaigi.lv" līdz gada beigām plāno pabeigt biznesa modeļa maiņu

Rīga, 21.jūl., LETA. Virtuālā tirgus platforma "Svaigi.lv" līdz gada beigām plāno pabeigt biznesa modeļa pārveidi un līgumu pārslēgšanu uz jauno modeli, aģentūrai LETA pastāstīja piegādes platformas "IziPizi" un "Svaigi.lv" vadītājs Rolands Dzenis.

Viņš pauda, ka viens no uzņēmuma galvenajiem uzdevumiem šogad ir noslēgt "Svaigi.lv" biznesa modeļa maiņu un reformu, jo uzņēmums iepriekš astoņus gadus strādāja ar standarta interneta veikala modeli, nodrošinot tirdzniecību, produktiem liekot savu uzcenojumu. Patlaban "Svaigi.lv" mērķis ir modeli reformēt un izveidot tirgus sistēmu, kurā ražotāji paši var izvēlēties savu cenu. Tāpat viens no uzņēmuma uzdevumiem ir pārtaisīt un pārslēgt visus sadarbības līgumus no vecā biznesa modeļa uz jauno, radot labāku vidi ražotājiem un zemniekiem.

Dzenis pauda, ka "Svaigi.lv" ir iegādājies uzņēmums "IziPizi", kas attīsta Latvijā pārtikas pakomātu tirgu. Viņš sacīja, ka "Svaigi.lv" interneta veikals kalpo kā instruments, kas palīdzēs zemniekiem izmantot šos pakomātus un ērtāk nogādāt zemnieku produkciju līdz pircējiem.

Tāpat Dzenis atzīmēja, ka līgumi no vecā uz jauno modeli daļēji jau tiek pārslēgti, un platformai pievienojas jauni klienti. Daudzi mazie ražotāji, kas atrodas dažādos Latvijas reģionos, līdz šim nav spējuši piegādāt nelielus sūtījumu apjomus līdz Rīgai. Tāpēc, sadarbojoties ar "IziPizi" pārtikas pakomātiem un atverot jaunus pakomātu punktus, "Svaigi.lv" nodrošina iespēju zemniekiem efektīvāk izplatīt savu produkciju.

Dzenis uzsvēra, ka "Svaigi.lv" ir vairāki simti partneru un patlaban uz jauno biznesa modeli līgumu pārslēguši gandrīz 20 partneri.

"Svaigi.lv" paredz sniegt iespēju pārdot produkciju tirgotājiem, kuri var nodrošināt kvalitatīvu produktu, un ar jauno biznesa modeli var nodrošināt konkurētspējīgu cenu bez lieliem uzcenojumiem.

Kā ziņots, piegādes platforma "IziPizi" un virtuālās tirgus platforma "Svaigi.lv" pabeigušas apvienošanās procesu. Sadarbībā ar Latvijas zemniekiem "IziPizi" un "Svaigi.lv" izstrādājuši risinājumu, lai palīdzētu Latvijas pārtikas ražošanas nozarei, veidojot kopīgu tirgus vietu, kas veicina Latvijas ražotāju konkurētspēju un pieejamību.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "IziPizi" 2023.gadā strādāja ar 74 299 eiro apgrozījumu, kas ir par 20,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmums pērn cieta zaudējumus 31 963 eiro apmērā pretēji peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmums reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 77 800 eiro. Kompānija pieder Dzenim (84,85%), Andrim Zakalovskim (5%), Mārtiņam Kamaram (4,5%), Artim Galejam (4,5%) un Armandam Magonem-Jaunpetrovičam (1,12%).

Savukārt virtuālā tirgus "Svaigi.lv" īpašniece SIA "Svaigi" 2023.gadā strādāja ar 228 787 eiro apgrozījumu un 35 061 eiro zaudējumiem.

Kompānija reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 46 760 eiro. Tā pieder "IziPizi" (80%) un Elīnai Novadai (20%), liecina "Firmas.lv" informācija.