"Puratos Latvia" apgrozījums pērn pieaudzis par 19,9%

Rīga, 23.jūl., LETA. Pārtikas pārstrādes uzņēmums SIA "Puratos Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 26,954 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,9% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānijas peļņa samazinājās par 3,5% un bija 839 990 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Puratos Latvia" pamatdarbība ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka 2023.gadā "Puratos Latvia" turpināja investēt ražotnē, piedāvāt klientiem jaunus produktus, optimizēt procesus, uzlabot darba vidi, kontrolēt izmaksas un samazināt CO2 emisijas.

Kompānijas vadība atzīmē, ka pērn kompānija izstrādāja 114 jaunus produktus - augļu un dārzeņu, kā arī bezaugļu pildījumi piena pārstrādes uzņēmumiem, tāpat arī maizes un konditorejas produktu ražotājiem. Jaunie produkti pārdoti vietējā tirgū un arī citās valstīs, tostarp Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā un citās valstīs.

Vienlaikus īpašs uzsvars jaunu produktu izstrādē tika likts uz veselīgiem un labsajūtu veicinošiem produktiem, kuros ir augsts augļu un vitamīnu saturs, samazināts cukura daudzums, kā arī bez laktozes.

Vadības ziņojumā teikts, ka "Puratos Latvia" neplāno novirzes no esošā attīstības mērķa, kas ir produktu attīstība gan vietējā, gan ārvalstu tirgos.

2022.gadā "Puratos Latvia" strādāja ar 22,477 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa palielinājās par 2,2% un bija 870 731 eiro.

Kompānija reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 659 359 eiro. "Puratos Latvia" īpašnieks ir Beļģijā reģistrētais "Puratos Group".