"Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 7,2%

Rīga, 24.jūl., LETA. Degvielas mazumtirgotāja SIA "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2023.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 575,97 miljoni eiro, kas ir par 7,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 71% - līdz 13,392 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums galvenokārt ir skaidrojams ar zemāku degvielas cenu un mazākiem apmēriem degvielas vairumtirdzniecībā, vienlaikus veikalā pārdošanas apmēri pieauga, uzlabojoties klientu plūsmai.

Savukārt peļņas pieaugumu galvenokārt veicināja Baltijas sinerģiju realizācija, jaunu produktu un servisu ieviešana, izmantotie Baltijas vienotie iepirkumi, zemākas elektrības cenas un mazāki uzkrājumi kavētiem klientu maksājumiem, norādīts vadības ziņojumā.

Šogad aprīļa beigās "Circle K Latvia" bija 85 tirdzniecības vietas, tostarp 68 pilna servisa degvielas uzpildes stacijas, viena iepirkšanās tirdzniecības vieta, četras automatizētas degvielas uzpildes stacijas, kā arī 12 franšīzes tirdzniecības vietas.

"Circle K Latvia" pagājušajā finanšu gadā turpināja modernizēt veikala konceptu, un to ieviesa sešās pilna servisa degvielas uzpildes stacijās. Degvielas uzpildes staciju modernizāciju uzņēmums turpinās arī nākamajā finanšu gadā. Tāpat, lai palielinātu preču un pakalpojumu klāstu, uzņēmums paplašināja divus veikalus, uzbūvēja jaunu auto mazgātavu, atjaunoja trīs auto mazgātavas un turpinās paplašināšanu arī nākamajā finanšu gadā, norādīts ziņojumā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka pagājušajā finanšu gadā "Circle K Latvia" ar franšīzes partneri atvēra vienu jaunu degvielas uzpildes staciju Apē, bet no 2023.gada maija beigām uzņēmums nolēma pārtraukt franšīzes līgumu ar SIA "Vega P", kurai bija divas "Circle K Latvia" franšīzes stacijas.

Pieaugot pieprasījumam pēc elektrouzlādes iespējām, "Circle K Latvia" kopā ar "Elektrum" pagājušajā finanšu gadā atklāja divas jaunas uzlādes vietas un papildu piecas uzlādes vietas šogad aprīļa beigās bija izbūves stadijā.

"Circle K Latvia" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.maija līdz 2023.gada 30.aprīlim, bija 620,848 miljoni eiro, kas ir par 34,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 13,7% - līdz 7,833 miljoniem eiro.

Kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētā "Circle K".