Policija sola plašāku informāciju par aizturēšanām saistībā ar iespējamo valsts amatpersonas slepkavības gatavošanu

Rīga, 26.jūl., LETA. Valsts policija šodien sola sniegt plašāku informāciju par aizturēšanām saistībā ar iespējamo valsts amatpersonas slepkavības gatavošanu.

Kā ceturtdien informēja policija, aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas. Kriminālprocesā 25.jūlijā tika veiktas procesuālās darbības vairākos objektos, tostarp automašīnās.

Kā liecina sociālajos tīklos publicēts video, administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā tiesājamais uzņēmējs Aleksandrs Babenko vienlaikus tiesas sēdē apgalvoja, ka kratīšana notikusi pie viņa dēla, kuru apsūdzot par vēlmi nogalināt ilggadējo Valsts policijas vadošo darbinieku Romānu Jašinu. Pēc Babenko vārdiem, dēlam tiekot inkriminēts "tāds pats pants kā man". Aleksandrs Babenko kopā ar uzņēmēju Mihailu Uļmanu Bunkus lietā apsūdzēti par uzkūdīšanu jeb slepkavības pasūtīšanu.

Jašins pašlaik ir Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks, bet savulaik ieņēmis Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieka un 1.nodaļas priekšnieka amatu.

"Firmas.lv" datu bāze liecina, ka virknē ar Aleksandru Babenko saistīto uzņēmumu tagad starp īpašniekiem ir arī 1992.gadā dzimušais Artjoms Babenko, un persona ar šādu vārdu un uzvārdu atsevišķās publikācijās tīmeklī minēta kā Aleksandra Babenko dēls.

2023.gada beigās Bunkus lietas prokurors Aldis Lasmanis tika lūdzis Rīgas pilsētas tiesu krimināllietu skatīt slēgtās tiesas sēdēs, jo tikuši saņemti draudi kāda liecinieka dzīvībai un veselībai, kā arī veidojas citu liecinošo personu apdraudējums. Prokuratūra šo informāciju bija saņēmusi no Valsts policijas, kas par notikušo sāka kriminālprocesu.