Pūres dārzu apkaimē vētras postījumi nav novēroti

Rīga, 29.jūl., LETA. Pūres apkaimē vētras postījumi nav novēroti, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Pūres dārzi" pārstāvji.

Saimniecības pārstāvji pauda, ka vēju ietekmē iespējams zemē nobiruši kādi augļi, bet koki aplauzti nav.

Tāpat "Pūres dārzu" pārstāvji norādīja, ka postošās vētras līdz Pūrei šogad neatnāca un laikapstākļu situācija bijusi mierīga, kā arī vietās, kur applūduši lauki, ūdens pietiekami ātri pazudīs.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī piedzīvotā vētra, kas vietām aizvien turpina rādīt savu spēku, viscaur Latvijai atstājusi ievērojamu postažu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Nepilnas diennakts laikā nokrišņu daudzums galvaspilsētas centrā sasniedzis 115 milimetrus jeb 145% no jūlija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz pirmdienas plkst.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā saņemti apmēram 1000 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem.

Ugunsdzēsēji nepārtraukti turpina doties no viena izsaukuma uz otru, atbrīvojot ceļu braucamās daļas, ietves, ēkas un automašīnas no nogāztiem kokiem. Ļoti bieži ceļā uz notikuma vietu ugunsdzēsēji glābēji ir spiesti apstāties, lai brauktuvi atbrīvotu no koka, par kuru iepriekš vēl nav ziņots.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Pūres dārzi" 2023.gadā strādāja ar 274 995 eiro apgrozījumu un cieta zaudējumus 82 308 eiro apmērā.

Kompānija ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 165 704 eiro. "Pūres dārzu" lielākais īpašnieks ir Edmunds Grīnbergs (81,28%), kā arī uzņēmums pieder vēl astoņām privātpersonām.