Degvielas tirgotāja "Kool Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 39,4%

Rīga, 31.jūl., LETA. Degvielas tirgotājs SIA "Kool Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 36,045 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 91,3% - līdz 2,591 miljonam eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Kool Latvija" kopš 2022.gada ir noslēgusi ilgtermiņa nomas līgumus ar SIA "Dīzelis" un SIA "Security Trading Advisors" par zīmola "Gotika Auto" 27 degvielas uzpildes staciju operēšanu. Tāpat "Kool Latvija" no "Dīzelis" nomā trīs degvielas uzpildes stacijas, kuras iepriekš darbojās ar zīmolu "Metro" un piederēja SIA "Alcom Properties".

Pagājušā gada beigās "Kool Latvija" pārvaldīja 39 degvielas uzpildes stacijas un vienu automazgātuvi. Pērn, veicot darbības izvērtējumu, uzņēmums trīs stacijas slēdza, bet trīs atvēra.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn maijā Latvijas Konkurences padomē tika iesniegts apvienošanās ziņojums, kur "Kool Latvija" mātesuzņēmums AS "Aqua Marina" plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "East-West Transit" un SIA "Naples" aktīviem - 44 degvielas uzpildes stacijām, kas darbojas ar "Latvijas nafta" zīmolu, un termināliem. Pērn oktobrī Konkurences padome atļāva pārņemt "East-West Transit" un "Naples" aktīvus. 

Plānots, ka šogad uzņēmums pārņems operacionālo darbību visās 44 degvielas uzpildes stacijās. Līdz 2024.gada februārim uzņēmums bija pārņēmis 33 "Latvijas nafta" zīmola stacijas un slēdzis vienu staciju, teikts vadības ziņojumā.

2022.gadā "Kool Latvija" strādāja ar 25,86 miljonu eiro apgrozījumu un 1,354 miljonu eiro zaudējumiem.

Kompānija "Kool Latvija" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 10,675 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Aqua Marina".

Tāpat vēstīts, ka "Olerex" Latvijas degvielas tirgū iegāja 2021.gada augustā, iegādājoties degvielas uzpildes staciju tīklu "Kool Latvija", pēc tam 2022.gadā Igaunijas kompānija pārņēma arī "Gotika Auto" un "Metro", kā arī patlaban ir sākts process par "Latvijas nafta" zīmolu strādājošo degvielas uzpildes staciju pārņemšanu. 1990.gadā dibinātajai Igaunijas kapitāla holdinga kompānijai "Aqua Marina" pieder kompānijas "Olerex", "Olerex Terminal" un "Kool Latvija".