"Civinity mājas" un "Civinity mājas Jūrmala" saņēmušas vairāk nekā 200 pieteikumu par vētras radītajiem bojājumiem

Rīga, 1.aug., LETA. Namu apsaimniekotāji AS "Civinity mājas" un SIA "Civinity mājas Jūrmala" saņēmušas kopumā 225 pieteikumus par vētras radītajiem bojājumiem, aģentūru LETA informēja kompāniju pārstāvji.

Vētras radīti bojājumi reģistrēti 109 kopīpašumiem, aptuveni pusei no tiem kopīpašums ir apdrošināts.

Atbilstoši veiktajiem aprēķiniem vētras nodarītie zaudējumi apdrošināto māju gadījumos kopumā pārsniedz 150 000 eiro.

"Civinity mājas" Dzīvojamo ēku pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Gatis Roze uzsver, ka pieteikumu par vētras nodarītajiem postījumiem un bojājumiem ir daudz, taču apsaimniekotājs operatīvi risina visas situācijas, strādājot pastiprinātā režīmā, lai iespējami drīz nodrošinātu visu nepieciešamo darbu izpildi. Aktīvi tiek strādāts ar informācijas apkopošanu, lai iespējami steidzami iesniegtu pieteikumus apdrošinātājiem par nodarītajiem bojājumiem un zaudējumiem apsaimniekoto māju kopīpašumam.

Kompāniju pārstāvji norāda, ka lielākā daļa pieteikumu, kas ir saņemti par vētras radītajiem postījumiem un bojājumiem, attiecināmi uz dzīvojamo māju kopīpašumu un/vai piesaistīto teritoriju. 

Tostarp no pieteikumiem 45% ir par koplietošanas telpu (pazemes autostāvvietu, pagrabu, kāpņu telpu) appludināšanu, 25% - dzīvokļa īpašumu telpu appludināšanu, 15% - teritorijas attīrīšanu no zariem un lapām, 10% - par radītajiem bojājumiem jumtiem/fasādēm (atrautas jumtu daļas, skārda parapeti, ventilāciju jumtiņi), 5% - par koplietošanas liftu bojājumiem.

"Civinity mājas Jūrmala" teju visām - 90%, pārvaldīšanā esošajām dzīvojamām mājām Jūrmalā ir spēkā esoša kopīpašuma apdrošināšana. Savukārt Rīgā kopumā apdrošināti teju 50% no "Civinity mājas" pārvaldīšanā esošajām dzīvojamām mājām, kā arī tiek turpināts darbs, lai iespējami drīz nodrošinātu visu pārvaldīšanā esošo ēku kopīpašuma apdrošināšanu, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopību lēmumiem jeb piekrišanu. Pārvaldniekam, lai veiktu dzīvojamās mājas kopīpašuma apdrošināšanu, nepieciešams atbilstošs mājas kopīpašnieku lēmums.

Namu apsaimniekošanas uzņēmums "Civinity mājas" pērn strādāja ar 7,625 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,9% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī guva 7415 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Civinity mājas" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 104 099 eiro. Uzņēmums pieder Lietuvas "Civinity" grupai,  bet tās patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Deivids Jacka.

Savukārt "Civinity mājas Jūrmala" pērn strādāja ar 5,557 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,8% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī guva 1,133 miljonu eiro peļņu, kas ir par 39% vairāk nekā gadu iepriekš. 

"Civinity mājas Jūrmala" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 662 166 eiro. "Civinity mājas Jūrmala" īpašnieki ir Lietuvas uzņēmumi "Civinity namai Kaunas" (99,23%) un "Civinity" (0,77%), bet patiesais labuma guvējs ir Jacka.

"Civinity" ir viena no lielākajām ēku uzturēšanas un inženiertehnisko risinājumu grupām Baltijā. "Civinity" grupa apvieno vairāk nekā 20 uzņēmumu, kas pārrauga vairāk nekā 10 miljonus kvadrātmetru dzīvojamo un komerciālo ēku. "Civinity" strādā vairāk nekā 2000 darbinieku Latvijā, Lietuvā un Lielbritānijā.

"Civinity" grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā, kurā ietilpst AS "Civinity mājas", SIA "CS apkope" SIA "Viens rēķins", SIA "ALG Cleaning", SIA "Pilsētas lifti", SIA "CS Komercserviss", SIA "Civinity mājas Jūrmala".