"Tarzāns": Šķēršļu joslas liktenis Tērvetes dabas parkā vēl nav zināms

Rīga, 2.aug., LETA. Šobrīd vēl nav zināms, vai SIA "Tarzāns" veidoto šķēršļu trasi AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dabas parkā Tērvetē ir plānots atjaunot, aģentūrai LETA pauda "Tarzāna" īpašnieks Ivars Ciaguns.

Viņš sacīja, ka patlaban par turpmākajiem plāniem saistībā ar šķēršļu trasi dabas parkā atbildēt nevar, jo postījumi notikuši tikko, piebilstot, ka optimisms saistībā ar tās atjaunošanu nav īpaši liels, jo šķēršļu trase sagrauta jau divreiz.

Tāpēc Ciaguns teica, ka vēl nav zināms, vai šķēršļu trasi atkārtoti atjaunos, norādot, ka investīcijas parka atjaunošanā ir pārāk lielas, lai patlaban atkārtoti riskētu.

"Tarzāna" īpašnieks uzsvēra, ka uzņēmumam patlaban ir citas prioritātes un sākumā kvalitatīvi jāpabeidz sezona pārējos parkos, kā arī šobrīd parkā turpinās postījumu nokopšanas darbi.

Viņš arī minēja, ka parks esot bijis daļēji apdrošināts.

Kā liecina "Firmas.lv", uzņēmums "Tarzāns" 2023.gadā strādāja ar apgrozījumu 1,037 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 704 143 eiro.

"Tarzāns" dibināts 2015.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ciaguns.

Jau ziņots, ka Latviju svētdienas, 28.jūlija, vakarā un pirmdien, 29.jūlijā, šķērsoja aktīvs ciklons, nesot ekstremāli stipru, ilgstošu lietu, un spēcīgas vēja brāzmas, kas lauza kokus un bojāja elektrolīnijas.