"Ventspils reiss" braukšanas kartes var papildināt internetā

Rīga, 5.aug., LETA. No augusta SIA "Ventspils reiss" braukšanas kartes var papildināt internetā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

"Ventspils reiss", rūpējoties par pasažieru ērtībām un lai uzlabotu sabiedriskā transporta pieejamību, kā arī mudinātu izmantot bezskaidras naudas norēķinus, pasažieriem piedāvā jaunu pakalpojumu - nepersonalizētās braukšanas kartes atjaunošanu internetā.

Līdz šim visa veida biļetes tirgotas un papildinātas tikai Ventspils autoostas kasē. Jaunā pakalpojuma ieviešanai ir vairāki mērķi. Pirmkārt, pasažieriem būs ērtāk papildināt savas elektroniskās braukšanas kartes jeb nepersonalizētās mēnešbiļetes un universālās braucienu skaita biļetes, jo vairs nebūs jādodas uz autoostas kasi. Otrkārt, ieviešot šo pakalpojumu, uzņēmums vēlas mudināt pasažierus pēc iespējas vairāk izmantot bezskaidras naudas norēķinus, tā atvieglojot autobusu vadītāju darbu.

Braukšanas kartes, kuras tiek izmantotas kā mēnešbiļetes un universālās braucienu skaita biļetes, attālināti var papildināt "Ventspils reiss" mājaslapas "www.ventspilsreiss.lv" par pakalpojumu maksājot nelielu bankas komisijas maksu - 2% no braukšanas kartes papildināšanas summas. 

Tāpat vēl aizvien tiek saglabāta iespēja braukšanas kartes autoostas kasē papildināt bez maksas. Uz autoostas kasi jādodas arī tiem pasažieriem, kuri vēlas elektronisko braukšanas karti iegādāties pirmo reizi. Maksa par karti ir 1 eiro, vai arī ja karte nozaudēta vai sabojāta, tad maksa par karti ir 4 eiro.

Savukārt pasažieriem, kuri iegādājas mēnešbiļetes ar atlaidēm, piemēram, pensionāri, invalīdi, skolēni, biļešu papildināšanas kārtība nemainās - to joprojām varēs izdarīt tikai autoostas kasē.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", pasažieru pārvadātāja "Ventspils reiss" apgrozījums pērn bija 4,724 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 82% - līdz 314 070 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,114 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ventspils pilsētas dome.