Augšdaugavas novadā skolēnu pārvadājumiem par 337 000 eiro iegādāti četri autobusi

Rīga, 6.aug., LETA. Augšdaugavas novada pašvaldība skolēnu pārvadājumiem par 337 000 eiro iegādājusies četrus autobusus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Līgums par četru autobusu "Renault Master" iegādi Augšdaugavas novada vajadzībām noslēgts vēl pagājušajā gadā. Tos izmantos skolēnu pārvadājumiem.

Līguma kopējā summa ir 337 000 eiro. Viena autobusa cena nedaudz pārsniedz 84 000 eiro.

"Ja mūsu autobusu parks skolēnu pārvadājumiem būtu daudz jaunāks, tad diez vai mēs šos autobusus iegādātos," komentē Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins (Daugavpils novada partija).

Viņš skaidro, ka bija iespēja ņemt aizņēmumu valsts budžetā, nodrošinot pašvaldības līdzfinansējumu 15% apmērā. Pēc priekšsēdētāja vārdiem, ņemot vērā skolēnu skaita samazināšanos, jaunie deviņpadsmitvietīgie autobusi tiks izmantoti maksimāli lietderīgi.

Autobusi tiks nodoti četrām apvienību pārvaldēm - Ilūkstes, Salienas, Līksnas un Višķu apvienībai.

"Viens no autobusiem tiks Līksnas apvienības pārvaldei, konkrēti Vaboles pagastam. Vecais pagasta autobuss ir pārāk liels. Divi mūsu autobusi braukā maršrutos, tādēļ jaunais, mazāka formāta autobuss, ir tieši tas, kas mums ir vajadzīgs," skaidro Līksnas apvienības pārvaldes vadītāja Ingūna Novicka

Savukārt Ilūkstes apvienības pārvaldes vadītājas pienākumu izpildītāja Ruta Buldure norāda, ka vecie autobusi lūzt, rūsē, remontam nepieciešami lieli finanšu līdzekļi, kas ir neizdevīgi.

Pašvaldība plāno iegādāties arī elektriskos autobusus. Tie tiks piegādāti Ilūkstes un Višķu apvienībām nākamā gada sākumā.

Četru jauno autobusu piegādātājs ir SIA "Tehauto Latgale". "Firmas.lv" dati liecina, ka Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma apgrozījums pērns ir bijis 4 525 189 eiro, bet peļņa - 155 023 eiro. Auto tirgotāja īpašnieks ir Antonijs Samburs.