Kādreizējā "Elkor Plaza" telpās atklās tirdzniecības centru "Teika Plaza"

Rīga, 6.aug., LETA. Šā gada 29.augustā Rīgā, Brīvības gatvē 201, kādreizējā lielveikala "Elkor Plaza" telpās atklās tirdzniecības centru "Teika Plaza", kura pārbūvē un rekonstrukcijā paredzēts investēt piecus miljonus eiro, aģentūru LETA informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

"Teika Plaza" kopējo platība būs 20 000 kvadrātmetri. Savukārt centra lielākie nomnieki būs veikalu tīkls "Rimi", apģērbu un aksesuāru veikals "Podium" un sporta klubs "MyFitness".

Tāpat tirdzniecības centrā būs arī iespēja iegādāties pārtiku, bērnu preces, apavus, skaistumkopšanas produktus, farmācijas preces, juvelierizstrādājumus, sadzīves tehniku un mājdzīvnieku preces.

Tirdzniecības centrā esošo veikalu paplašināšanos plānots pabeigt šī gada rudenī.

Komercīpašumu konsultāciju pakalpojumu sniedzēja "Colliers Baltics" Tirdzniecības platību aģentūras pārstāve Jevgēnija Kiseļova norāda, ka šobrīd tirgū ir vērojama tendence pārskatīt tirdzniecības vietu konceptus un veikt to transformāciju, pielāgojoties tirgus vajadzībām un patērētāju vēlmēm.

"Colliers Baltics" komanda ir izstrādājusi jaunu konceptu vairākiem tirdzniecības centriem Latvijā un Baltijas reģionā, tostarp "Teika Plaza", kā arī piesaistījusi jaunus nomniekus tirdzniecības centram, norāda Kiseļova.

Tirdzniecības centra pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka "Teika Plaza" pieder SIA "EF Mall", savukārt tirdzniecības centra "Teika Plaza" pārvaldīšanu veic starptautiskā nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānija "Colliers".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "EF Mall" reģistrēta 2021.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Uzņēmuma kapitālā 95% pieder Kipras "RRE tradecenters holding limited", savukārt 5% pieder Jeļenai Burajai. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Leonids Esterkins.

Kompānija 2023.gadā strādāja ar 1,005 miljonu eiro apgrozījumu un 828 931 eiro peļņu.

Jau ziņots, ka 2023.gada decembrī Rīgas pilsētas tiesa pasludināja "Elkor" veikalu kādreizējo pārvaldītāju SIA "ETG" par maksātnespējīgu.

Tirdzniecības centru "Elkor" un "Podium" pārvaldošajiem uzņēmumiem SIA "Elkor grupa", "ETG", SIA "Elkor Food & Wine" un SIA "Elkor Gift Shop" 2022.gadā mainījās īpašnieki, nomainot Ilzi Laurāni (iepriekš Popova).

"Elkor grupas" vienīgais īpašnieks kopš 2022.gada oktobra bija "Plus īpašums", bet "Elkor Food & Wine" vienīgā īpašniece ir pati kompānija, kamēr iepriekš uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Andrejs Vlasovs.

"Elkor" mārketinga vadītājs Ronalds Feldmanis iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka izmaiņas īpašnieku sastāvā nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma darbību - "Elkor" turpinās sniegt tirdzniecības pakalpojumus kā līdz šim.

Vaicāts par Laurānes turpmāko sadarbību ar "Elkor", Feldmanis sacīja, ka līdz ar kapitāldaļu pārdali Laurānes saistība ar "Elkor" ir noslēgusies. Citas izmaiņas "Elkor" nebija plānotas.

Tāpat vēstīts, ka 2022.gada janvārī Laurānes parāda dēļ tika piemērots zvērināta tiesu izpildītāja aizliegums atsavināt kapitāldaļas visās viņai piederošajās kompānijās un reģistrēt jaunas komercķīlas. Nodrošinājums atcelts 1.martā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka aizliegums atsavināt kapitāldaļas un reģistrēt komercķīlas tika piemērots attiecībā uz "ETG", "Elkor grupa", "Elkor Gift Shop", "Elkor Food & Wine", "HSP Solution" un "Elektrodrošība". Laurāne piecos no šiem uzņēmumiem bija vienīgā īpašniece.

Zvērināts tiesu izpildītājs Ainārs Šusts toreiz aģentūrai LETA skaidroja, ka viņa lietvedībā reģistrēta izpildu lieta par parāda piedziņu no fiziskas personas, uz kuras vārda reģistrētas kapitāldaļas uzņēmumos.

Visi minētie uzņēmumi Laurānes īpašumā nonāca pērn laikā no augusta līdz decembrim, nepilnu gadu pēc tam, kad nomira "Elkor" izveidotājs un kompāniju iepriekšējais īpašnieks Aleksandrs Popovs.