Dzērienu izplatītāja "Amber Distribution Latvia" apgrozījums pērn krities par 1,6%

Rīga, 28.aug., LETA. Dzērienu izplatītājs SIA "Amber Distribution Latvia" 2023.gadā strādāja ar 147,538 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 29,2% un bija 6,119 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka peļņas pieaugumu pērn ietekmēja noieta kanālu struktūras izmaiņas stabilizēšanās, kā arī cenu pārskatīšana gandrīz visiem zīmoliem gandrīz visās dzērienu kategorijās.

Komentējot kompānijas galvenos pārstāvētos zīmolus, vadība norāda, ka zīmola "Moskovskaya Vodka" pārdošanas apjoms pērn audzis par 40% un tā vērtība - par 43%, salīdzinot ar 2022.gadu, un tas saistīts ar tirgus nomenklatūras izmaiņām. "Rīgas melnā balzama" pārdošanas apjoms pērn kāpis par 3%, kā arī tā vērtība - par 6%, kas skaidrojams ar viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas sektora (HoReCa) darbības atjaunošanos un tūrisma plūsmas pieaugumu.

Savuikārt "Cosmopolitan Diva" pārdošanas apjoms 2023.gadā auga par 2% un tā vērtība - par 6%, kas skaidrojams ar tirgus pozīciju noturēšanu dzirkstošo vīnu kategorijā, bet "Bumbu Rum" pārdošanas apjoms pērn pieauga par 30% un vērtība par 29%, kas saistīts ar straujo ruma kategorijas globālo izaugsmi un atbilstoši veiktām tirgus veicināšanas aktivitātēm.

Nākotnē "Amber Distribution Latvia" vadība turpinās aktivitātes tirgus daļas palielināšanai, kā arī tupinās darbu, kas saistīts ar jaunu produktu un tirdzniecības kanālu ieviešanu. Tāpat tiks turpināts darbs pie produktu portfeļa optimizēšanas.

Jau ziņots, ka 2022.gadā "Amber Distribution Latvia" strādāja ar 149,978 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 33,1% un bija 4,735 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 939 046 eiro. "Amber Distribution Latvia" īpašnieks ir Luksenburgā reģistrētais "Amber Beverage Group Holding", bet patiesais labuma guvējs - miljardieris Jurijs Šeflers.