Kādreizējā "Elkor Plaza" telpās atklās tirdzniecības centru "Teika Plaza"

Rīga, 29.aug., LETA. Kādreizējā "Elkor Plaza" telpās Brīvības gatvē, Rīgā, šodien atklās tirdzniecības centru "Teika Plaza", aģentūru LETA informēja centra pārstāvji.

Tirdzniecības centrā atradīsies tādi veikali kā "Rimi", "Podium", "Tehnikas Center", "Beautyfor", "Jahonts", "Molberts", "Lāči", "Snack'O Land", "Laundromat" un citi.

Savukārt 2025.gada pirmajā ceturksnī tirdzniecības centrā darbu sāks "MyFitness" sporta klubs, kura kopējā platība būs teju 2500 kvadrātmetru.

Jau ziņots, ka tirdzniecības centra pārbūvē un rekonstrukcijā bija paredzēts investēt piecus miljonus eiro. "Teika Plaza" kopējā platība ir 20 000 kvadrātmetru.

Tirdzniecības centra pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka "Teika Plaza" pieder SIA "EF Mall", savukārt tirdzniecības centra "Teika Plaza" pārvaldīšanu veic starptautiskā nekustamo īpašumu pakalpojumu kompānija "Colliers".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "EF Mall" reģistrēta 2021.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Kipras "RRE Tradecenters Holding Limited", bet patiesais labuma guvējs ir "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Leonids Esterkins. Kompānija 2023.gadā strādāja ar 1,005 miljonu eiro apgrozījumu un 828 931 eiro peļņu.

Jau ziņots, ka 2023.gada decembrī Rīgas pilsētas tiesa pasludināja "Elkor" veikalu kādreizējo pārvaldītāju SIA "ETG" par maksātnespējīgu.

Tirdzniecības centru "Elkor" un "Podium" pārvaldošajiem uzņēmumiem SIA "Elkor grupa", "ETG", SIA "Elkor Food & Wine" un SIA "Elkor Gift Shop" 2022.gadā mainījās īpašnieki, nomainot Ilzi Laurāni (iepriekš Popova). Visi minētie uzņēmumi Laurānes īpašumā nonāca nepilnu gadu pēc tam, kad nomira "Elkor" izveidotājs un kompāniju iepriekšējais īpašnieks Aleksandrs Popovs.