Liepājas teātra mazās zāles piebūves metu konkursā saņemti 13 pieteikumi

Rīga, 4.sept., LETA. Liepājas teātra mazās zāles piebūves metu konkursā saņemti 13 pieteikumi, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Pieteikumu pieņemšana konkursam "Liepājas teātra ēkas pārbūve un teātra mazās zāles piebūve" noslēdzās 3.septembrī.

Liepājas teātra valdes locekle Eva Ciekurze vērtē, ka 13 pieteikumi ir ievērojams skaits, lai starp visiem piedāvājumiem atrastu īsto un piemērotāko risinājumu Liepājas teātra vēsturiskās ēkas paplašinājumam. Teātra kolektīvs tic, ka mazās zāles piebūve pavērs plašākus horizontus, iedos jaunu elpu, stiprinās māksliniecisko sniegumu un arī kopējo konkurētspēju, viņa uzsver.

"Esot ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, šis ir ļoti motivējošs un likumsakarīgs nākamais Liepājas teātra attīstības solis, kas stiprinās ne tikai vietējo un reģionālo, bet nacionālo kultūras telpu kopumā," saka Ciekurze.

Pašlaik visi pieteikumi ir aizklāti ar devīzēm un nav zināmi konkrēti autoru vārdi. Konkursam iesniegtos darbus sāks vērtēt žūrijas komisija, kuras sastāvā ir žūrijas komisijas priekšsēdētājs Liepājas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs un žūrijas locekļi, proti, pilsētas arhitekts Uģis Kaugurs, arhitekte Agate Eniņa, Liepājas teātra tehniskā direktore Aurika Feldmane, Liepājas restaurācijas centra vadītājs Ivars Pilips, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Arhitektūras un mākslas daļas vadītājas vietnieks Nauris Piļāns un arhitekts Juris Poga.

Rezultāts varētu būt zināms tuvāko mēnešu laikā. Devīžu atvēršanas dienā tiks nodrošināta iespēja ikvienam interesentam iepazīties ar iesniegtajiem metiem apskatei uz vietas.

Jau ziņots, ka, lai iegūtu arhitektoniski augstvērtīgu un funkcionāli pārdomātu Liepājas teātra ēkas pārbūves un Liepājas teātra mazās zāles būvniecības ieceri, jūnijā tika izsludināts metu konkurss Liepājas teātra mazās zāles piebūvei.

Esošā teātra ēka atrodas Teātra ielā 4, Liepājā, projektējamā mazās zāles piebūve plānota zemesgabalā Teātra iela 4. Zemesgabala platība ir 4868 kvadrātmetri Liepājas pilsētas vēsturiskā centra aizsardzības zonā.

Provizoriskā līguma summa projektēšanai, proti, būvprojektam minimālā sastāvā un būvprojektam 200 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un autoruzraudzībai 20 000 eiro bez PVN.

Paredzamā līguma summa būvniecībai, neieskaitot būvuzraudzības izmaksas, ir 4 miljoni eiro bez PVN. Norādītās izmaksas attiecas uz jaunā apjoma un tā savienojuma ar esošo ēku projektēšanu un izbūvi.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Liepājas teātris" apgrozījums 2023.gadā bija 0,96 miljoni eiro un uzņēmuma zaudējumi sasniedza 6504 eiro. Teātris pieder Liepājas pašvaldībai.